Astazi va propun o reteta delicioasa si rapida de supa de rosii de iarna. Iarna nu gasesc rosii proaspete gustoase, asa ca apelez la rosiile din conserve sau la sucul de rosii pregatit peste vara din rosii dulci, parfumate si gustoase. Se gasesc chiar si in comert conserve cu rosii culese si conservate in maxim 24 ore, sanatos, iar eu am mereu grija ca acestea sa nu lipseasca din camara. Sucul de rosii este cel mai folosit in bucataria mea si nu as avea unde sa depozitez zeci de litri ca sa imi ajunga din octombrie pana in iulie, asa ca am grija ca stocul sa nu scada prea mult, iar in aceste zile se dovedeste ca am fost inspirata si le pot pregati alor mei retete simple, dar savuroase.
Supa de rosii de iarna pe care v-o propun este usor picanta, aromata si gustoasa.
Pregatirea acestei supe de rosii de iarna nu necesita experienta in bucatarie si nici timpi mari de gatire.
Avand in vedere ca trebuie sa stam cu totii acasa, va propun sa folosim hastagul #stamlamasaimpreunacasa.
Cu totii suntem afectati de ceea ce se intampla in lume si la noi in tara. Stam acasa si gatim cu ce avem la indemana.
La noi in casa se mananca zilnic supa sau ciorba. Este un obicei mostenit de la ai mei si nu as renunta la el. Asa am ajuns si la ideea acestei retete.
O supa de rosii de iarna pregatita cu putine ingrediente, dar pe care este foarte posibil ca toata lumea sa le aiba in casa: ceapa, morcov, o felie ardei gras, o felie de telina, o conserva pulpa de rosii pasata, apa fierbinte, 1 catel usturoi, 30-40 g orez, 3 linguri ulei.
Am pus in aceasta supa de rosii de iarna si ½ ardei iute tocat marunt (puteti folosi in locul acestuia fulgi de ardei iute sau 1 varf cutit boia picanta) si o crenguta cimbru.
Sotul meu a facut cumparaturi acum mai bine 2 saptamani si de atunci nu am iesit din casa, incercand sa ne protejam pe noi si pe cei dragi. Mama mea locuieste cu noi, asa ca nu putem risca sa o expunem virusului.
Legumele si-au mai pierdut din prospetime, asa ca am ales sa folosesc Delikat Bulgarasi de Savoare cu gust de legume pentru a aduce un plus de savoare. Nu contine monoglutamat, adica nu are potentiatori de arome si gust, conservanti sau coloranti artificiali. Legumele si verdeturile au fost culese si conservate prin uscare, pastrand gustul natural. O alta supa pregatita in aceasta perioada, cu ce aveam la indemana este supa minestrone rapida.
Daca vreti sa incercati si alte retete de supa de rosii va recomand reteta de supa crema de rosii coapte sau supa picanta de rosii picanta cu busuioc.
Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare descris pas cu pas.
INGREDIENTE:
1 ceapa medie tocata marunt
1 morcov mediu ras fin
1 felie ardei gras tocata marunt
1 felie mica telina rasa fin
1 conserva pulpa de rosii – aceasta va fi pasata
600 ml apa fierbinte
1 lingura Delikat Bulgarasi de Savoare cu Gust de Legume – fara monoglutamat adaugat
1 catel usturoi
30 -40 g orez
3 linguri ulei
sare
piper proaspat macinat
Optional:
1 crenguta cimbru uscat
1/2 ardei iute sau 1/2 lingurita fulgi ardei sau 1/4 lingurita boia picanta
PREPARARE:
Pentru inceput am pus orezul la fiert in apa cu sare. Intr-o oala incapatoare am incins uleiul, la foc mic spre mediu. Am pus ceapa tocata marunt si am calit-o pana cand a devenit sticloasa si s-a inmuiat. Am adaugat ardeiul iute tocat marunt si am amestecat.
Am adaugat morcovul ras fin, telina rasa prin razatoarea cu ochiuri mici si ardeiul gras tocat marunt.
Am dizolvat 1 lingura Delikat Bulgarasi de Savoare cu gust de legume in 600 ml apa fierbinte, apoi am turnat-o peste legumele calite.
Am adaugat pulpa de rosii pasata in prealabil si am lasat sa supa sa fiarba in jur de 15 minute la foc mic spre mediu.
Dupa 10 minute de fierbere am adaugat un catel mic de usturoi dat prin presa, foarte putina sare si piper proaspat macinat, iar cu 2 minute inainte de a stinge focul am adaugat orezul fiert si scurs.
Am mancat supa de rosii de iarna imediat. Miroase foarte bine si este gustoasa, picanta, consistenta si satioasa.
Sper ca v-am convins sa o incercati si voi.
Ca sa va ajut sa vedeti cat de usor o puteti face va las mai jos reteta in varianta video.
Multumesc mult, draga Sanda pentru poze si impresii.
Multumesc, Iluta pentru poza si impresii. Iata ce mi-a scris : „Direct din ulcica sa fiu sigura ca apuc sa o fotografiez!😋”
Mă găsești și pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit să mă urmărești și pe YouTube. Nu uita să apeși pe clopoțel pentru a fi notificat când postez o rețetă nouă.
Comentarii