fbpx

RETETE RECENTE

SUPA MINESTRONE RAPIDA

March 21, 2020 | CATEGORIA

Supa Minestrone rapida, gatita cu legume pe care le ai in casa poate o solutie buna in aceste momente, cand toata lumea trebuie sa stea acasa.

La noi in casa se mananca zilnic supa sau ciorba. Cu totii avem preferinte, dar nu refuzam niciodata un bol de mancare cu zeama calda si gustoasa. Aceasta supa pregatita cu legume, boabe de fasole si paste a fost atat de buna incat baietii m-au intrebat de ce nu am mai facut-o pana acum.

Legumele aduc gust bun si vitamine, fasolea ii aduce consistenta si o face mai satioasa, iar pastele te ajuta sa renunti la paine.

Reteta de Supa Minestrone rapida nu este o reteta originala, dar cred am gasit atat de multe variante chiar si pe site-urile italiene, incat am ajuns la concluzia ca poti folosi o baza de legume, fasole si paste. Legumele pot fi proaspete sau congelate. In aceste zile toata lumea incearca sa gateasca cu ce are in casa. Partea buna este ca puteti adapta reteta dupa sezon, gusturi sau ce aveti in camara/ frigider. Puteti folosi dovlecei, conopida, mazare, varza sau chiar salata verde.

Chiar si pastele pot fi diferite, asa ca puteti pune in supa paste mici, spaghetti, fusilli sau orice paste aveti la indemana in casa. Puteti pune chiar si paste fara gluten.

Varianta mea de Supa Minestrone rapida este o reteta vegana / de post, asa ca nu am folosit parmezan ras. Daca aveti in casa si va place nu ezitati sa il puneti farfurii, pentru ca aduce un plus de gust.

Cred ca cea mai buna supa minestrone pe care am mancat-o a fost intr-o statiune de ski din Italia, la Vigo di Fassa. Bucatarul sef  al bucatariei hotelului in care eram cazati era roman din Targu Mures, iar restul personalului din hotel era majoritar din zona Clujului. Sper ca sunt bine cu totii si stau in casele lor, asa cum o facem si noi.

Masa principala era servita seara si aveam aperitiv, supa, fel principal si desert. Cand am revenit din vacanta de 10 zile aveam aproape 1.5 kg in plus, dar nu am regretat deloc.

Se pare ca Supa Minestrone a fost inventata de italieni pentru a folosi resturile de legume din frigider. De la aceasta idee am plecat si eu.

Suntem izolati in casa, gatim cu ce avem la indemana. Pentru a aduce un plus de savoare supei mele am folosit Bulgarasi de Savoare cu gust de legume.

Am citit eticheta si am vazut ca acest produs nu contine monoglutamat adaugat, adica nu are potentiatori de gust, conservanti sau coloranti artificiali. Legumele si verdeturile au fost conservate prin uscare, pastrand gustul natural.

Daca vreti sa vedeti cum se pregateste Supa Minestrone rapida,  va las aici lista de ingrediente si modul de preparare, iar la sfarsitul retetei va las link catre reteta prezentata in format video.

INGREDIENTE:

(pentru 4 persoane)

2-3 linguri ulei de masline

1 ceapa medie tocata fin

1 morcov mediu tocat marunt

1/2 ardei gras tocat marunt

1 felie mica telina tocata marunt

700 ml apa fierbinte

1 lingura Bulgarasi de Savoare cu gust de Legume

250 ml suc gros de rosii

240 g boabe de fasole fierte (din conserva)

100 g spaghetti

1/2 lingurita boabe de piper

1 varf cutit de sare

1 frunza dafin

1 crengura rozmarin

1 catei ustuoi pisat/ dat prin presa

PREPARARE:

Pentru inceput mi-am tocat legumele cat mai marunt, astfel incat gatirea aceastora sa se faca rapid. In acest timp am pus 700 ml de apa la fiert. Am incins uleiul, apoi am calit ceapa pana a devenit sticloasa.

Am adugat morcovul, telina si ardeiul gras. Am continuat sa sotez pana cand legumele s-au inmuiat. In apa fierbinte am dizolvat 1 lingura Bulgarasi de Savoare de legume.

Am turnat apa fierbinte cu Bulgarasi de Savoare peste legumele calite, apoi am adaugat sucul de rosii.

Am scurs boabele de fasole, le-am clatit, apoi le-am pus in supa.

Am adaugat boabe de piper, 1 varf de cutit de sare, 1 frunza dafin si o crenguta de rozmarin.

Am rupt spaghetti in 3, apoi le-am pus in supa. Am lasat sa fiarba la foc mediu in jur de 10 minute.

Cand legumele cu sucul de rosii au fiert impreuna au  facut putina spuma pe care am avut grija sa o indepartez.

Cu 3 minute inainte sa inchid focul am adaugat catelul de usturoi dat prin presa.

Am gustat sa vad daca rezultatul final este cel pe care mi-l doream si am fost incantata de ceea ce am pregatit.

Pastele erau fierte exact cat trebuia, erau al dente. Daca raman mult timp in lichidul fierbinte acestea continua sa se gateasca, asa ca supa este perfecta imediat dupa ce este este luata de pe foc.

Daca vreti sa vedeti cum am pregatit-o si in varianta video va invit sa vizionati filmul de mai jos si sa va abonati la canalul de YouTube.

 

Iata cat de bine arata Supa Minestrone pregatita de Sanda Suciu! A folosit paste cu spanac.

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *