Supa crema de rosii coapte

6 iulie 2017Diva in Bucatarie

Supa crema de rosii coapte

Supa crema de rosii coapte este o idee foarte buna pentru pranz, dar merge perfect si pe post de cina pentru cei care sunt la dieta. Cred ca este una din cele mai usoare si mai ieftine retete de supa, iar gustul este senzational.

Pentru ca supa noastra de rosii coapte sa fie perfecta avem nevoie de rosii coapte, de vara, daca se poate rosii din gradina. Nimic nu se compara cu mirosul rosiilor crescute in gradina. Daca nu ma credeti, incarcati sa comparati rosiile din magazine cu cele crescute de tarani sau de dvs. Cand stateam la bloc aveam un vecin care crestea rosii in balcon. Pe mine nu ma lasau parintii sa le ocup balconul cu prostii (ar trebui sa ii inteleg si pe ei, caci de-a lungul timpului ne-au lasat sa aducem in balcon tot felul de animale ce au stat acolo de la cateva luni pana la cativa ani), dar acum recuperez din plin caci am mica mea gradina cu rosii, ardei, castraveti, fasole, verdeturi si cateva tufe de fructe de padure in jurul casei.

Alte retete de supa de rosii:

  1. SUPA PICANTA DE ROSII CU BUSUIOC
  2. SUPA DE ROSII CU GALUSTE

   

Hai sa va arat cat de usor se poate face aceasta supa crema de rosii coapte:

INGREDIENTE:

(pentru 3 portii)

1 kg rosii carnoase foarte coapte

2 cepe medii

3 catei usturoi

1 lingurita sare

1/2 lingurita piper

1 lingura oregano uscat

5 linguri ulei de masline

100-150 ml supa legume / supa pui / apa

4-5 frunze busuioc

Pentru servit:

paine prajita

branza feta/telemea

PREPARARE:

La prima vedere pare complicat, dar eu va spun ca merge usor si rapid. In 30 minute supa este gata si gustul este cu adevarat deosebit.

Incepem prin a taia rosiile in jumatate. Le scoatem miezul si il punem intr-o sita.

Punem rosiile intr-o tava de cuptor. Langa ele vor poposi felii de ceapa taiate nu prea subtire, dar nici prea groase si 3 catei de usturoi in coaja.

Asezonam totul cu sare, piper, oregano uscat, apoi turnam ulei de masline peste ele. Coacem rosiile 10-12 minute in cuptorul preincalzit la 200°C sau pana in momentul in care feliile de ceapa sunt moi.

In acest timp vom freca cu o lingura miezul de rosii din sita pentru a scoate pulpa si suc de rosii curat, fara samburi.

Punem intr-un vas adanc rosiile coapte, ceapa, usturoiul curat de coaja, sucul de rosii obtinut mai devreme si pasam totul cu un mixer vertical. Putem lasa supa asa, dar eu recomand sa o strecuram, astfel incat sa eliminam cojile de rosii.

Punem iar la fiert, adaugam supa de legume ( poate fi si supa de pui sau apa), frunzele de busuioc, gustam si adaugam sare daca are nevoie. Dupa ce a dat in clocot 1-2 minute oprim focul si mancam supa cat este calda, cu paine prajita si cubulete de branza sarata (feta sau telemea).

Sper ca va place ideea si veti pregati aceasta supa.

Si, ca sa va fie mai usor, aveti si un mic video :

Pofta buna!

Va astept pozele, caci supa merita inecrcata. 😉 Si nu uitati sa distribuiti, ar fi pacat sa nu vada cat mai multa lume aceasta reteta.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *