Mumii din carnati in foietaj
Mumii din carnati in foietaj. Retetele ce pastreaza tematica sarbatorilor de Halloween sunt pe placul copiilor. Acestia se distreaza la gradinita sau la scoala, se intrec in costume, decoruri si jucarii.
Mumii din carnati in foietaj sunt propunerea mea pentru a le face o bucurie copiilor pentru Halloween. Reteta aceasta vine sa complete colectia mea de retete de Halloween, pe care va invit sa o vedeti in aceasta postare.
Daca ii luati alaturi de voi si ii puneti pe cei mici sa va ajute cu pregatirea acestor mumii sa stiti ca se va lasa cu portie de distractie. Daca va plac retetele de aperitive in foietaj va invit sa vedeti colectia mea in acest link.
Cand copilul meu era mai mic ii pregateam surprize dulci (degete de vrajitoare, bezele fantome, biscuiti bufnita sau paianjen , dar impreuna cu el am facut si retete sarate: cartofi umpluti mumii, oua umplute paianjen sau chiftletute crabi.
Ma gandesc ca puteti face si putina istorie cu copiii cand pregatiti aceste mumii din carnati in foietaj. Este dovedit faptul ca cei mici invata mai bine prin joaca, asa ca ar putea fi un moment bun sa le povestiti cate ceva despre mitologia egipteana, despre Valea Regilor si piramidele din Egipt.
Retetele ce pastreaza tematica sarbatorilor de Halloween sunt pe placul copiilor. Acestia se distreaza la gradinita sau la scoala, se intrec in costume, decoruri si jucarii.
Asta nu inseamna ca parintii sau copiii adopta sarbatoarea ca atare, gasesc in aceasta doar partea distractiva, in timp ce magazinele si cofetariile au adoptat-o pentru partea comerciala.
Mumiile din carnati in foietaj sunt chiar simpatice. Eu le-am facut ochii din mustar si boabe de piper. Puteti folosi maioneza in locul mustarului. Am pus si putin ketchup pentru mai mult dramatism al platoului de prezentare.
Am facut niste cartofi prajiti langa mumii si astfel am avut parte de o cina rapida si haioasa.
Carnatii in aluat de foietaj sunt aperitivul pe care l-am pregatit si in trecut. Fie in varianta simpla, fie ca o floare. Puteti folosi orice tip de carnati va plac: carnati de bere, trandafir, de Plescoi, cabanos.
Daca sunteti amatori de crenvursti puteti face mumii cu acestia. Eu ii pregatesc fie pe post de aperitive langa o halba de bere pentru momentele in care sotul meu si prietenii lui se uita la un meci de fotbal, dar si pentru sarbatori cand aveam foarte multi musafiri la masa.
Ei bine, de acum pe lista mea, pentru copii, intra si aceste mumii din carnati in foietaj. Copiii adora preparatele din carne tocata, iar mumiile acestea simpatice ii vor determina sa manance tot din farfurie.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru mumiile din carnati in foietaj.
INGREDIENTE:
1 foaie aluat foietaj – 400 g
6 carnati trandafir
1 ou batut
sare
mustar
boabe de piper
PREPARARE:
Am dezghetat aluatul de foietaj peste noapte in frigider. L-am taiat in fasii cu o grosime de 1-1.5 cm.
Am taiat si carnatii in bucati de 6-8 cm. I-am infasurat in fasiile de aluat de foietaj unse cu oul batut.
I-am infasurat in fasiile de aluat de foietaj unse cu oul batut.
Am uns cu ou si la exterior, apoi am pus mumiile in tava de copt.
Pentru ca am vrut sa fiu sigura ca in timpul coacerii nu se desprind capetele le-am intepat cu scobitori ce au fost introduse putin si in carnat.
Dupa coacere le-am scos. Am copt mumiile din carnati in aluat de foietaj 20-25 de minute (sau pana se rumeneste aluatul de foietaj) in cuptorul preincalzit la 180°C.
Cand au fost gata le-am scos si le-am facut ochii din mustar si boabe de piper, apoi am pus putin ketchup.
Am mancat carnatii in foietaj imediat, cu cartofi prajiti.
Sa aveti spor la pregatit mumii din carnati in luat de foietaj.
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina de Facebook este aici.
Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.