Simplu, bun, rapid si economic acest aperitiv poate sta la loc de cinste pe orice masa festiva. Si cred ca se va termina primul!
INGREDIENTE:
(pentru 8 buc.)
1 foaie aluat foietaj
4 carnati semi-afumati
3-4 linguri sos rosii
1 lingura mustar
1 ou batut
seminte de mac
seminte de susan
optional: 2 linguri cascaval ras
PREPARARE:
Taiem pe lungime aluatul in 4 dreptughiuri de marime egala, apoi pe jumatate toate acestea, astfel incat sa putem inveli cei patru carnati taiati in jumatate (obtinem 8 buc.). Ungem aluatul cu suc de rosii, iar carnatii cu mustar.
Taiem carnatii in jumatate apoi ii distribuim pe fiecare bucata de aluat. Ungem aluatul cu ou batut, il rulam pentru a acoperi bucata de carnat. Taiem fiecare bucata in 6 astfel incat partea de jos a aluatului sa ramana nesectionata total. Rasucim carnatii pana pbtinem o floare.
In centru acesteia punem o bucatica din aluat (daca aluatul este mai mare decat carnatii pastram partea taiata special pentru acest lucru). Ungem cu ou, presaram seminte de mac si susan.
Coacem floricelele din foietaj cu carnati in cuptorul preincalzit la 180°C in jur de 15-20 minute, sau pana se rumenesc uniform. De cele mai multe ori mi-au iesit perfect floricelele, dar mi s-a intamplat odata sa se desfaca petalele. Pentru a evita acest lucru putem intepa foietajul cu scobitori in partea centrala a florilor.
Simplu si bun, nu-i asa?
Pofta buna!
ce frumoase sunt! 🙂
Multumesc, Edith!
Sa-mi trimiti si mie un buchetel! 🙂
PeSeu: familia mea e alcatuita din 4 membri :)))))) Pup
😉
Simplu,bun si frumos.
Multumesc, Mihaela!
Ce frumos arata asa, si-n plus ador foietajul!Pupici <3
Tks, Flory!
Astea-s bine rauuuu!!!
🙂
Foarte frumoase!! 🙂
Multumesc, Dana!
Ce interesante si frumoase sunt !!! 🙂
Multumesc, Magda!
Frumoase, interesante, de gustoase nu mai incape vorba.Meniul de astazi include aceasta reteta + paste cu nuci.Numai ganduri bune!
Foarte gustos si de mare efect ,draga mea Cristina !
Te tzuc cu drag !