fbpx

RETETE RECENTE

FLORICELE DIN FOIETAJ CU CARNATI

November 14, 2013 | CATEGORIA

floricele-din-aluat-de-foietaj-cu-carnati-0

FLORICELE DIN FOIETAJ CU CARNATI. CARNACIORI IN FOIETAJ. CARNATI CABANSI IN FOIETAJ. FOIETAJ FLOARE CU CABANOS. APERITIV RAPID, SIMPLU SI USOR DE FACUT DIN FOIETAJ SI CARNATI. 

Simplu, bun, rapid si economic acest aperitiv poate sta la loc de cinste pe orice masa festiva. Si cred ca se va termina primul!

Este adevarat ca il pregatesc in mod special in zilele reci si in perioada sarbatorilor de iarna, dar daca am musafiri care adora acest tip de aperitive cu siguranta nu tin cont de anotimp.

Daca ti se pare complicat sa pregatesti forma si vrei doar carnati in foietaj poti vedea cum am facut aici. 

Mai multe retete de aperitive cu foietaj gasiti daca apasati aici.

Iti recomand sa incerci si o tarta cu carnati si cartofi, dar si bulete de mamaliga cu carnati sau tortilla cu cartofi si carnati.

Pentru ca reteta sa iasa perfect lasi foietajul sa se dezghete la temperatura camerei 4-5 ore. Trebuie sa fie inca tare cand lucrezi cu el.

Coacerea se face la temperatura mare, ca sa se umfle si sa devina crocant si aerat.

Pentru acest tip de aperitiv se recomanda carnatii afumati subtiri (cabanos, de exemplu)

Acestea fiind spuse iti las de ingrediente si modul de preparare mai jos:

INGREDIENTE:
(pentru 8 buc.)

1 foaie aluat foietaj (400g)
4 carnati semi-afumati
3-4 linguri sos rosii
1 lingura mustar
1 ou batut
seminte de mac
seminte de susan
optional: 2 linguri cascaval ras

PREPARARE:

Am taiat pe lungime aluatul in 4 dreptughiuri de marime egala, apoi fiecare dreptunghi in jumatate.

Operatiunea este necesara pentru a putea inveli cei patru carnati taiati in jumatate (am obtinut 8 buc.).

Am uns aluatul cu un strat subtire de suc de rosii, iar carnatii cu mustar.

Fara a se interpreta ca reclama folosesc mustar Dijon, pe care il gasesc picant si foarte gustos.

floricele-din-aluat-de-foietaj-cu-carnati-1

Am distribuit carnatii taiati in jumatate pe fiecare bucata de aluat.

Am uns aluatul pus peste carnat cu ou batut, apoi am rulat pentru a-l acoperi.

Cu ajutorul oului se va lipi aluatul mai bine.

Am taiat fiecare rulou de foietaj umplut cu carnati in 6, in asa fel incat partea de jos a aluatului sa ramana nesectionata total.

Vezi in poza de mai jos!

Am rasucit carnatii pana am obtinut o floare.

floricele-din-aluat-de-foietaj-cu-carnati-2

In centru acesteia am pus o bucatica din aluat (daca aluatul este mai mare decat carnatii pastrati partea taiata special pentru acest lucru).

Am uns iar cu oul batut si am presarat seminte de mac si susan.

floricele-din-aluat-de-foietaj-cu-carnati-3

Am copt floricelele din foietaj cu carnati in cuptorul preincalzit la 200°C in jur de 15-20 minute, sau pana se rumenesc uniform.

De cele mai multe ori mi-au iesit perfect floricelele, dar mi s-a intamplat odata sa se desfaca petalele.

Pentru a evita acest lucru puteti intepa foietajul cu scobitori in partea centrala a florilor.

Simplu si bun, nu-i asa? Dar mai ales de mare efect!

floricele-din-aluat-de-foietaj-cu-carnati

Pofta buna!

Comentarii

  • ce frumoase sunt! 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Edith!

  • Sa-mi trimiti si mie un buchetel! 🙂
    PeSeu: familia mea e alcatuita din 4 membri :)))))) Pup

    • diva in bucatarie

      😉

  • DiaMar bucataria galbena

    Simplu,bun si frumos.

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Mihaela!

  • Ce frumos arata asa, si-n plus ador foietajul!Pupici <3

    • diva in bucatarie

      Tks, Flory!

  • Astea-s bine rauuuu!!!

    • diva in bucatarie

      🙂

  • Foarte frumoase!! 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Dana!

  • Ce interesante si frumoase sunt !!! 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Magda!

  • maria

    Frumoase, interesante, de gustoase nu mai incape vorba.Meniul de astazi include aceasta reteta + paste cu nuci.Numai ganduri bune!

  • Foarte gustos si de mare efect ,draga mea Cristina !
    Te tzuc cu drag !

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *