Terina de cartofi cu ciuperci

13 noiembrie 2013Diva in Bucatarie

Terina de cartofi cu ciuperci. Spalam bine coaja cartofilor, apoi ii punem la fiert pentru 20-30 minute (in functie de marimea acestora). Cat timp acestia se fierb noi calim ceapa.

Reteta aceasta am reusit sa o pozez cand incepuse deja sa se insereze. Stiam ca nu apuca ziua de maine asa ca trebuie imortalizata inainte de a fi devorata… Chiar asa, pentru ca s-a terminat de cum am pus-o pe masa. Am crezut ca 6 persoane se vor satura, dar nu am pus la socoteala „portia suplimentara”…

INGREDIENTE:
(pentru 4-6 persoane)

800-1000 g cartofi fierti in coaja
1 ceapa mare
400 g ciuperci
1 catel usturoi pisat
100 g mozzarella rasa
2 oua
1 lingura smantana (creme fraiche)
1 praf nuscoasa rasa
1/2 legatura patrunjel verde
2 linguri ulei
sare
piper

Pentru topping :
30 g cascaval ras
1 praf boia de ardei dulce

PREPARARE:

Spalam bine coaja cartofilor, apoi ii punem la fiert pentru 20-30 minute (in functie de marimea acestora). Cat timp acestia se fierb noi calim ceapa.

terina-de-cartofi-cu-ciuperci-1

Adaugam ciupercile si le calim si pe acestea usor. La sfarsit adaugam un catel de usturoi pisat si mai calim cat sa dea aroma compozitiei (in jur de 10 secunde). Asezonam cu sare si piper si amestecam.

terina-de-cartofi-cu-ciuperci-2

Cartofii fierti ii decojim si ii taiem felii cu o grosime de maxim 5 mm. Aranjam pe fundul unei tavi de chec tapetat cu hartie de copt felii de cartofi, iar peste acestea punem o treime din cantitatea de ciuperci calite. Le acoperim cu 1/3 din cantitatea de mozzarella rasa si presaram patrunjel verde. Peste acestea turnam putin din oul batut cu smantana, sare, piper si un praf de nucsoara. Reptam operatiunea astfel incat sa obtinem 3 straturi de ciuperci peste cartofi si sa terminam cu un strat de cartofi.

terina-de-cartofi-cu-ciuperci-3

Dam terina la cuptor pentru 30 minute – in cuptorul preincalzit la 200°C. Cand partea de sus s-a rumenit putem sa scoatem tava din cuptor. O lasam in tava 15-20 minute apoi o scoatem pe un platou. Presaram cascaval ras. Dupa ce se topeste putem pune un praf de boia de ardei, cat sa dea putina culoare, fara sa influentam gustul final.

terina-de-cartofi-cu-ciuperci-4

Va invit sa o gustati!
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *