Cheesecake cu ciocolata in trei culori la multicooker-ul crock-pot express cu gatire sub presiune

7 iunie 2019Diva in Bucatarie

Cheesecake cu ciocolata in trei culori la multicooker-ul crock-pot express cu gatire sub presiune.

Cheesecake cu ciocolata in trei culori – reteta de cheesecake copt – are o prezentare impresionanta si un gust extraordinar de bun. Textura umpluturii obtinute este cremoasa si foarte fina.

Se pregateste foarte usor si se coace si mai usor si foarte rapid cu ajutorul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.

Imi place acest aparat pentru ca tot ce imi propun sa fac cu ajutorul lui se gateste aproape cat ai bate din palme. Zau ca nu stiu cand trece timpul cu ajutorul lui.

In general acest tip de aparate este folosit pentru supe si tocanite. Dar, iata ca se pot realiza si deserturi absolut extraordinare, asa cum eset acest cheesecake cu ciocolata in trei culori.

Multicookerul Crock-Pot Express gateste sub presiune si chiar reusesc sa termin tot ce imi propun in timpul indicat de acesta: 30 de minute.

In acest mod fac economie la curent si gaz. In mijlocul verii, cand nu vreau sa folosesc cuptorul sau aragazul acest aparat ma salveaza de caldura din casa, caci gatitul fara caldura devine o adevarata placere.

Cu ajutorul lui am pregatit o supa gulassi piept de porc chinezesc. 

M-am gandit sa pregatesc un desert pe gustul baiatului meu si al prietenilor ce urmau sa vina seara in vizita. Un cheesecake cu ciocolata in trei culori mi se pare cea mai buna solutie.

Prietena noastra cere pentru inceput o felie subtire de tort. Apoi isi pune inca o felie generoasa.

Nu am inteles niciodata de ce nu vrea din prima o portie normala, din care poate lasa in farfurie ce nu mai poate manca sau daca nu ii place.

Cheesecake cu ciocolata in trei culori nu este foarte dulce, desi am folosit ciocolata.

Nu am pus zahar absolut deloc in el, in schimb am folosit lapte condensat indulcit. Acesta si ciocolatele sunt suficiente pentru a indulci desertul.

Este un desert perfect pentru copii, asa ca sunt bucuroasa sa pot participa cu acesta la campania de pe Bucataras.ro – „Deserturi rapide pentru copii la multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune”.

Pentru a pregati acest cheesecake cu ciocolata nu trebuie decat sa urmezi cateva indicatii lasate mai jos. Am pregatit un blat obisnuit din biscuiti cu unt.

Cele trei feluri de ciocolata aduc cu ele un gust bun si un design frumos umpluturii. Mi se pare ca am obtinut cel mai bun cheesecake cu ciocolata in trei culori.

Daca vrei sa va inspirati si sa pregatiti si alte retete de cheesecake incercate de mine, va invit sa vedeti aceasta colectie.  Imi place sa ma joc cu cele trei feluri de ciocolata, asa ca puteti sa alegeti si un tort cu trei blaturi si trei creme de ciocolata sau un delicios tort de ciocolata in trei culori.

Acum va las sa vedeti de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare pentru cheesecake cu trei feluri de ciocolata la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

250 g biscuiti digestivi

100 g unt

Pentru crema:

500 g branza ricotta

200 g crema de branza Philadelphia

2 galbenusuri

200 g lapte condensat indulcit

30 g amidon

120 g ciocolata neagra

120 g ciocolata alba

120 g ciocolata cu lapte

40 g faina

5 g pudra de cacao

Pentru decor: 

100 g ciocota neagra

200 ml smantana pentru frisca mixata pana s-a obtinut consiatenta tare

PREPARARE:

Am inceput pregatirea acestui cheesecake cu blatul. Am pus biscuitii intr-un mixer (sau robot de bucatarie) si i-am macinat pana am obtinut o textura fina si omogena. Am topit untul si l-am turnat peste biscuiti. I-am amestecat cu mana pana s-a omogenizat compozitia. Daca compozitia ramane in forma data de mana inseamna ca am obtinut ceea ce trebuie pentru un blat de cheesecake. I-am pus in tava si am apasat usor cu mana sau cu un pahar. Nu am apasat foarte tare pentru ca blatul sa nu devina tare si sa se taie greu.

Am pus blatul in frigider si am inceput pregatirea cremei. Am scurs foarte bine ricotta, apoi am pus-o intr-un castron. Am adaugat crema de branza si 2 galbenusuri.

Peste acestea am turnat 200 g lapte condensat indulcit. Am amestecat, apoi am adaugat amidonul. Am impartit compozitia obtinuta in trei boluri.

Am topit la bain-marie ciocolata neagra si am turnat-o intr-un bol. Am daugat 10 g faina si 5 g pudra de cacao, apoi am mixat pana s-a omogenizat compozitia.

Am turnat crema cu ciocolata neagra peste blatul de biscuit si l-am pus apoi in frigider. Am topit la bain-marie ciocolata alba si am turnat-o peste compozitia de branza din al doile-a bol. Am adaugat 15 g faina si amestecat bine.

Dupa ce am omogenizat compozitia, am turnat-o peste stratul de ciocolata neagra. Am pus iar tava in frigider pana am topit si ciocolata cu lapte. Am turnat-o peste crema ed branza, am adaugat 15 g faina, am omogenizat si turnat peste ciocolata alba.

Ei bine in acest moment putem trece la coacerea cheesecake-ului. Am pus gratarul din inox pe fundul cuvei Multicookerului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Am turnat 200 ml apa, apoi am asezat forma in care se afla cheesecake-ul ajutandu-ma de o folie de staniol. Cu ajutorul ei voi putea scoate usor forma de tort din interiorul aparatului, cand este fierbine.

Am aranjat capacul din pozitia deschis spre cea in care indica semnul de inchis. Am verificat supapa pentru aburi, astfel incat aceasta sa fie inchisa. Am selectat programul desert, presiunea High si timpul de gatire 25 minute. Inainte de a trece la procesul de coacere acesta va afisa HEAT, este perioada de incalzire, apoi trece la coacere. Am stiut ca a terminat incalzirea caci s-a auzit un semnal sonor. Acelasi semnal sosnor se aude si in momentul in care aparatul termina de copt si trece automat pe programul KEEP WARM.

Am eliberat supapa de aburi, l-am mai lasat 2 minute, apoi am deschis Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Am scos cheesecake-ul si l-am lasat sa se raceasca in forma, la temperatura camerei, apoi in frigider 4 ore. Arata absolut sensational. Abia asteptam sa il tai.

Mai mult de 4 ore nu am rezistat, dar a fost suficient. L-am decorat cu putina ciocolata topita si frisca.

Mie mi se pare ca am facut un cheesecake cu ciocolata foarte bun, atat de bun incat mi-as dori sa il incercati si voi.

Cand taiem acest cheesecake avem grija sa folosim un cutit cu lama subtire, foarte bine ascutita. Stergem dupa fiecare taietura lama cutitului, pentru ca feliile sa ramana frumoase, iar straturile sa poata fi vazute in toata splendoarea lor.

Va urez spor la prajiturit!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina de Facebook este aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Am 2 nelamuriri:
    1) dimensiunea tavii
    2) daca nu am acel aparat, a ce temperatura trebuie sa-l coc si cat timp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *