RETETE RECENTE

SUPA GULAS GATITA IN CROCK POT EXPRESS

October 8, 2018 | CATEGORIA

Supa gulas, o mancare traditionala din bucataria maghiara, cunoscuta in toata zona in care a existat imperiul austro-ungar, i-a farmecat si pe romani pentru gustul si consistenta acesteia.

Din acest motiv o regasim in mod special in zona Transilvanilei in diverse variante, respectand insa ingredientele de baza.

Carnea frageda, zeama usor picanta, aromata si satioasa, fac ca supa gulas sa fie perfecta in zilele racoroase. Supa gulas este destul de consistenta, asa ca este posibil sa nu mai fie nevoie si de al doilea fel la masa.

Si, pentru ca pregati o supa gulas, cu carne de vitel avem nevoie in general de mult timp, asa ca eu am ales sa o pregatesc intr-un Multicooker Crock-Pot Express pe care l-am primit pentru testare. Acesta functioneaza ca o oala sub presiune.

Cand am citit instructiunile si am vazut ca mancarea mea trebuie sa fie gata in 30 minute mi-am spus ca nu va fi posibil, dar fix asa a fost.

Aparatul este foarte usor de folosit. Are 4 moduri de gatire: gatit rapid (sub presiune), gatire lenta, saute sau abur.

Daca vrem sa alegem un anumit tip de gatit, atunci ne folosim de 8 setari rapide:  Meat/Steaw (carne/tocanite), Beans/Chilli (fasole), Rice/Risotto (orez, Yogurt (iaurt), Poultry (pasare), Dessert (desert, Soup (supa), functie Manuala.

Am vrut sa testez in mod special modalitatile rapide de gatire, pentru ca stiu ca cei mai multi aleg un astfel de aparat doar pentru a scapa mai repede din bucatarie, chiar si atunci cand trebuie sa asigure o masa gustoasa pentru familie dupa o zi lunga si obositoare la servici.

Am respectat indicatiile din manual, am pus toate ingredientele in vasul aparatului, am inchis capacul si am apasat functia SOUP. Daca apare pe ecranul Multicooker-ului Crock-Pot Express termenul “HEAT” inseamna ca aparatul incalzeste continutul. Cand termina acest procedeu incepe gatirea pe functia aleasa.

Am fost putin neincrezoatoare privind fierberea bucatilor de carne in doar 30 minute, dar carnea a fost frageda si suculenta. Consistenta supei a fost perfecta.

Un alt aspect important este faptul ca intr-un mod de gatire pe foc cartofii se pun in oala dupa ce este fiarta carnea. Ei bine, aici, s-au fiert in acelasi timp si nu au fost fierti excesiv, nu s-au sfaramat.

Trebuie sa specific faptul ca dupa procesul de gatire aparatul trece automat pe setarea KEEP WARM, adica mancarea ramane calda pana in momentul in care deschidem capacul. Mancarea nu se mai gateste in toata aceasta perioada, temepratura setata fiind doar pentru a mentine alimentele calde.

In concluzie, cu aparatul acesta am gatit in doar 30 minute o supa pentru care altfel as fi pierdut in jur de 90 minute. Nu a trebuit sa stau sa pazesc mancarea, mirosul de mancare nu este foarte puternic, poate fi depozitat in orice loc din casa (desi cred ca eu l-as pastra pe blatul din bucatarie in permanenta pentru ca este frumusel si l-as folosi zilnic) si consuma foarte putina energie. Cine nu isi doreste un parata ce gateste singur, in timp ce tu rezolvi alte probleme prin casa?

Ca sa dau din casa, am sa va spun ca in timp ce supa gulas se pregatea in acest Multicooker Crock-Pot Express eu am avut timp sa calc cateva camasi pentru fiul meu si ma gandeam cat de utila mi-ar fi o statie de calcat – una din aceea in care doar  atarni camasile pe umeras si aparatul le calca singur.

Supa gulas pregatita in Multicooker-ul Crock-Pot Express a fost pe placul intregii familii, fapt ce m-a convins sa il incerc si cu alt tip de carne, o reteta noua, pe care o veti putea citi chiar maine.

 

 

 

INGREDIENTE: 

750 g carne vitel

1.7 l supa vita

200 g morcovi

400 g cartofi

2 cepe medii

2 linguri pasta de ardei

2 lingurite boia de ardei dulce

1 lingurita boia de ardei iute

2 catei mari de usturoi pisati

1/2 lingurita chimen macinat

1 lingurita faina

1 frunza dafin

1 lingurita boabe de piper

1 lingurita rasa sare

PREPARARE:

Curatam si spalam legumele, apoi tocam ceapa marunt, iar morcovii rondele.

 

Tocam cartofii cuburi de marime medie-mica, iar carnea in cuburi.

 

Punem in vasul Multicooker Crock-Pot Express ceapa, cartofii, morcovii si adaugam pasta de ardei.

 

Vom pune in vas boia dulce si iute, faina, usturoiul pisat, sare si boabele de piper.

 

Adaugam chimenul macinat si frunza de dafin, apoi bucatile de carne.

 

Turnam supa sau apa, avand grija sa nu depasim limita maxima indicata pe interiorul vasului.

 

Fixam capacul aparatului punand sageata la inceput in dreptul lacatului deschis si rotind pana ajunge la lacat inchis. Pornim aparatul apasand tasta “supa”.

Pentru inceput apare pe ecran functia de incalzire, apoi continua programul de pregatire a supei intr-un interval de doar 30 minute.

Incredibil cat de repede si de bine a fost fiarta carnea, iar gustul supei gulas a iesit senzational.

Daca v-am convins cu reteta mea sa incercati acest aparat, atunci va spun ca pana pe data de 12 octombrie puteti beneficia de o super reducere de 30% la acest multicooker care, cu siguranta, usureaza munca in bucatarie.

Mai multe delatii gasiti in link-ul acesta: http://bit.ly/2Rrsp22

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *