fbpx

RETETE RECENTE

BRIOSE CU RICOTTA SI FULGI DE MIGDALE

February 6, 2019 | CATEGORIA

Briosele cu ricotta si fulgi de migdale sunt delicii simple si rafinate pentru cei care apreciaza gustul si aroma migdalelor.

Se pregatesc incredibil de rapid si de usor, asa ca le putem face pentru o gustare langa ceasca de cafea, pentru micul dejun sau pachetel, dar pot fi puse si in cosul de picnic cand plecam in excursie sau pentru candy baruri la petreceri.

Putem sa le pastram cateva zile intr-o cutie care se inchide etans.

Briosele acestea sunt o adaptare a brioselor de ricotta cu ciocolata. Am renuntat la ciocolata si le-am lasat simple, pentru ca imi doream doar cateva arome, respective pe cele de migdale, portocale si vanilie. Combinatia lor imi place mult. Motivul ar putea fi cauzat si de faptul ca in aceasta perioada am pregatit de doua ori intr-o saptamana galette de rois –  placinta regilor.

In cazul in care nu ati pregatit-o inca va spun ca ar fi mare pacat sa nu ii dati o sansa. Se pregateste foarte usor si este super gustoasa.

In concluzie, acum sunt in perioada in care as manca migdale in toate formele. Scriind randurile acestea mi-am adus aminte de un tort extraordinar de bun cu migdale, iar reteta acestuia o gasiti postata aici.

Migdalele sunt acele nuci mari, tari si usor dulci, cu multiple proprietati benefice organismului. Acestea nu contin carbohidrati, asa ca sunt folosite in foarte multe diete.

Eu am folosit in briosele de fata fulgi de migdale si esenta naturala de migdale. In momentul in care au fost coapte mi s-au parut parca prea albe, asa ca le-am “bronzat” putin folosind modul de coacere de sus pentru 2 minute, dar acest lucru este optional.

Mai multe retete de briose, muffins cupcakes gasiti in aceasta colectiesper ca veti aici gasi multe retete pe gustul vostru, dar si al celor mici (cateva dintre acestea sunt pregatite special pentru ei)

Poate ati observat ca am folosit branza ricotta in multe deserturi, dar poate fi utilizata si pentru a pregati tarte sarate, quiche, paste si in diverse retete ce presupun coacere (am pregatit chiar si o mamaliga sub forma de tort).

Este o branza tipic italieneasca realizata din resturile altor tipuri de branza (mascarpone sau provolone). Seamana cu urda produsa la noi, desi in esenta sunt lucruri diferite.

Ma gasiti si pe contul de Instagram, sper ca ma veti urmari pentru a vedea ce retete postez si aici. 

Imi place sa postez pozele retetelor in avans aici.

Acum va las sa vedeti ingredientele si modul de preparare pentru briosele cu ricotta si fulgi de migdale.

INGREDIENTE:

250 g ricotta

2 oua

1 varf cutit sare

120 g zahar

200 g faina

5 g praf de copt

30 g amidon

15-20 g fulgi de migdale

80 ml ulei

50 ml lapte

1/2 lingurita pudra de portocale sau 1 lingurita coaja rasa portocale

1/2 lingurita esenta migdale

1/2 lingurita esenta portocale

PREPARARE:

Mixam ouale cu zaharul si un varf cutit de sare pana in momentul in care zaharul se dizolva si compozitia isi dubleaza volumul. Intre timp scurgem bine ricotta si o punem intr-un bol.

 

Turnam compozitia de oua peste ricotta, mixam putin, apoi adaugam esenta de portocale si migdale, uleiul si laptele.

 

Incorporam ingredientele solide (faina + 10 g fulgi migdale+ amidon +praf de copt). Amestecam pana se omogenizeaza compozitia, apoi impartim aluatul in 12 forme tapetate cu hartiute speciale.

Presaram restul de fulgi de migdale peste toate briosele.

 

Coacem briosele in cuptorul preincalzit la 180° timp de 20 minute sau pana trec testul cu scobitoarea. Raman inca albe, parca prea decolorate, chiar daca sunt gata.

Putem muta cuptorul pe functia de coacere de sus pentru 1-2 minute (fiti cu ochii pe ele sa nu arda).

Se pot pastra cateva zile daca sunt inchise intr-o cutie cu capac in momentul in care sunt racite complet.

Daca pregatiti aceste briose nu uitati sa imi trimiteti pozele. Le voi publica cu drag.

Va astept pe grupul GATESC CU PRIETENII, unde puteti posta si retetele voastre.

Daca vreti  sa vedeti retetele mele in varianta video va invit sa va abonati la canalul de You Tube. 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *