RETETE RECENTE

BISCUITI CU NUCA DE COCOS GLAZURATI

February 8, 2019 | CATEGORIA

Biscuitii cu nuca de cocos glazurati cu ciocolata au fost deliciul la care am poftit cateva zile pana sa am timp sa ii pregatesc.

Imi place sa am langa ceasca de cafea biscuiti de casa, aromati, fragezi si savurosi. Cred ca biscuitii acestia sunt cei mai buni si mai fragezi biscuiti in care am folosit nuca de cocos. Se pregatesc foarte usor si rapid. Modelarea lor este o banalitate. Taiem aluatul in dreptunghiuri peste care plimbam usor o furculita, dand impresia unor biscuiti spritati.

Nuca de cocos este pe gustul multora. Sunt convinsa ca acestia vor fi tare incantati de reteta aceasta.

Daca ii pregatim pentru copii pur si simplu si nu o sa ne oprim la o singura portie, cand o sa va vada cat sunt de buni or sa tot ceara. Putem glazura biscuitii cu orice tip de ciocolata: alba, neagra sau cu lapte. Putem sa ii lasam si simpli, vor fi la fel de savurosi.

Dintre zecile si sutele de retete de biscuiti pare greu sa alegi cateva care sa ramana undeva in top. Ei bine, la mine, categoric ar fi imposibil sa aleg dintre cele peste 50 de retete de biscuiti pregatite de-a lungul timpului. Cred ca daca as pune copilul sa aleaga si lui i-ar fi greu. Un lucru este sigur: de fiecare data cand pregatesc o reteta noua, aceea pare cea mai buna. Nu vi se intampla si voua acest lucru?

Biscuitii acestia i-am pregatit inainte de Craciun, dar nu am avut timp sa ma uit peste poze si sa le aleg, apoi sa le prelucrez.

Cred insa ca o reteta de biscuiti este binevenita oricand. Un rasfat dulce nu strica niciodata. In plus, ii putem face cand avem o mica petrecere, merg in pachetelul de scoala, pentru simplul rasfat langa o ceasca de cafea, in cosul de picnic si de ce nu, chiar pentru Sarbatori sau alte evenimente in familie.

 

Nu va mai retin atentia si va las sa vedeti de ce aveti nevoie si modul de preparare pentru biscuitii cu nuca de cocos glazurati.

INGREDIENTE:

(pentru 30-32 buc)

120 g unt

120 g zahar tos

2 oua

1 varf cutit sare

280 g faina

20 g amidon

100 g nuca de cocos

5 g praf de copt

½ lingurita pudra de coaja de portocala

1 lingurita esenta de portocale

Pentru Glazura:

80 g ciocolata neagra

PREPARARE:

Punem zaharul si untul untrun bol si incepem sa le mixam. Cand obtinem o compozitie omogena putem adauga ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare in parte.

 

Adaugam esenta si pudra de coaja de portocale, apoi incorporam elemnetele solide (faina, nuca de cocos si amidonul).

Incepem sa framantam aluatul pana devine neted si omgen si nu se lipeste de maini.

 

Invelim aluatul in folie alimentara si il lasam la rece 30-45 minute. Il intindem apoi astfel incat sa avem un aluat cu o grosime de 4-5 mm.

Taiem dreptunghiuri (3*8 cm). Cu ajutorul unei furculite trasam dungi pe lungimea biscuitilor.

 

Punem biscuitii in tava de copt tapetata cu hartie de copt cu distanta intre ei. Se vor umfla putin. Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 12 minute sau pana cand sunt usor aurii pe fund. Scoatem biscuitii si ii lasam sa se racesca pe gratar. Topim ciocolata la bain-marie, apoi glazuram biscuitii cu aceasta. Putem folosi o pensula, un cutit, o lingurita sau orice instrument il stapiniti pentru acest procedeu.

 

Lasam biscuitii pe un gratar pana se intareste ciocolata, apoi ii putem manca.

Biscuitii pot fi pastrati pana la 4 zile intr-o cutie care se inchide etans. Isi pastreaza gustul si sunt la fel de fragezi chiar si a 4-a zi.

Nu-mi ramane decat sa va urez spor la prajiturit!

Daca va abonati la canalul de You Tube puteti fi la curent cu noutatile. Pana voi posta o reteta cu biscuit aici va las sa vedeti ce am pregatit din biscuiti:

Ma gasiti si pe Instagram. Sper sa va placa contul meu si sa ma urmariti.

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *