Biscuiti cu nuca de cocos glazurati
Biscuiti cu nuca de cocos glazurati. Biscuiti cu nuca de cocos glazurati cu ciocolata, biscuiti fragezi si foarte gustosi.
Biscuiti cu nuca de cocos glazurati cu ciocolata, biscuiti fragezi si foarte gustosi.
Se fac foarte usor si pot fi deliciul perfect oricand aveti pofta de ceva dulce.
Au fost deliciul la care am poftit cateva zile pana sa am timp sa ii pregatesc. Nu stiu daca vi se intampla sa vreti sa faceti ceva neaparat, dar sa nu aveti timp pentru asta sau sa nu puteti, caci apar tot felul de lucruri sau evenimente ce dau planurile peste cap.
Pana la urma, am amanat vizionarea unui film la cinematograf si am pregatit biscuitii cu nuca de cocos glazurati cu ciocolata.
Imi place sa am langa ceasca de cafea biscuiti de casa, aromati, fragezi si savurosi. Cred ca biscuitii acestia sunt cei mai buni si mai fragezi biscuiti in care am folosit nuca de cocos. Se pregatesc foarte usor si rapid. Modelarea lor este o banalitate. Taiem aluatul in dreptunghiuri peste care plimbam usor o furculita, dand impresia unor biscuiti spritati.
Nuca de cocos este pe gustul multora. Sunt convinsa ca acestia vor fi tare incantati de reteta aceasta.
Daca ii pregatim pentru copii pur si simplu si nu o sa ne oprim la o singura portie, cand o sa va vada cat sunt de buni or sa tot ceara. Putem glazura biscuitii cu orice tip de ciocolata: alba, neagra sau cu lapte. Putem sa ii lasam si simpli, vor fi la fel de savurosi.
Dintre zecile si sutele de retete de biscuiti pare greu sa alegi cateva care sa ramana undeva in top. Ei bine, la mine, categoric ar fi imposibil sa aleg dintre cele peste 50 de retete de biscuiti pregatite de-a lungul timpului. Cred ca daca as pune copilul sa aleaga si lui i-ar fi greu. Un lucru este sigur: de fiecare data cand pregatesc o reteta noua, aceea pare cea mai buna. Nu vi se intampla si voua acest lucru?
Biscuitii acestia i-am pregatit inainte de Craciun, dar nu am avut timp sa ma uit peste poze si sa le aleg, apoi sa le prelucrez.
Cred insa ca o reteta de biscuiti este binevenita oricand. Un rasfat dulce nu strica niciodata. In plus, ii putem face cand avem o mica petrecere, merg in pachetelul de scoala, pentru simplul rasfat langa o ceasca de cafea, in cosul de picnic si de ce nu, chiar pentru Sarbatori sau alte evenimente in familie.
Biscuitii cu nuca de cocos glazurati cu ciocolata pot fi decorati in functie de gusturi.
Eu am ales ciocolata neagra, dar puteti sa folositi si ciocolata cu lapte sau alba.
In plus, peste ciocolata puteti presara cativa fulgi de cocos.
Pentru ca biscuitii sa iasa perfecti trebuie sa folositi unt gras (80-82% grasime). Veti observa ca am folosit un varf cutit de sare ce are rolul de a potenta aromele si gustul.
Daca vreti puteti congela aluatul timp de 7-28 zile.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru biscuitii cu nuca de cocos glazurati cu ciocolata.
INGREDIENTE:
(pentru 30-32 buc)
120 g unt
120 g zahar tos
2 oua
1 varf cutit sare
280 g faina
20 g amidon
100 g nuca de cocos
5 g praf de copt
½ lingurita pudra de coaja de portocala
1 lingurita esenta de portocale
Pentru Glazura:
80 g ciocolata neagra
PREPARARE:
Am pus zaharul si untul intr-un bol siam inceput sa le mixez. Cand am obtinut o compozitie omogena am adaugat adauga ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare in parte.
Am adaugat esenta si pudra de coaja de portocale, apoi am incorporat elemnetele solide (faina, nuca de cocos si amidonul).
Am framantat rapid aluatul pana a devenit neted si omgen si nu s-a lipit de maini.
Am invelit aluatul in folie alimentara si l-am lasat la rece 30-45 minute. L-am intins apoi astfel incat sa obtin o grosime de 4-5 mm.
Am taiat dreptunghiuri (3*8 cm). Cu ajutorul unei furculiteam trasat dungi pe lungimea biscuitilor.
Am pus biscuitii in tava de copt tapetata cu hartie de copt cu distanta intre ei. Se vor umfla putin.
I-am copt in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 12 minute sau pana cand sunt usor aurii pe fund.
Am scos biscuitii si i-am lasat sa se racesca pe gratar. Am topit ciocolata la bain-marie, apoi i-am glazurat biscuitii cu aceasta. Puteti folosi o pensula, un cutit, o lingurita sau orice instrument il stapiniti pentru acest procedeu.
Am lasat biscuitii pe un gratar pana s-a intarit ciocolata, apoi i-am putut manca.
Biscuitii pot fi pastrati pana la 4 zile intr-o cutie care se inchide etans. Isi pastreaza gustul si sunt la fel de fragezi chiar si a 4-a zi.
Nu-mi ramane decat sa va urez spor la prajiturit! Pana voi posta o reteta cu biscuiti aici va las sa vedeti ce am pregatit din biscuiti:
Ma gasiti si pe Instagram. Sper sa va placa contul meu si sa ma urmariti.