RETETE RECENTE

TORT CU MIGDALE

March 12, 2018 | CATEGORIA

Tort cu migdale este deliciul pe care vi-l propun pentru orice ocazie, aniversare sau eveniment important din viata voastra. Se pregateste usor, cu ingrediente simple, usor de procurat.

Tortul acesta este deosebit prin gustul dat de esenta naturala de migdala moracana, migdalele crocante ce imbraca tortul si crema cu vanilie si ciocolata alba.

 

Am ales ceva special pentru a doua provocare din campania derulata de Dr. Oetker: “Bucuria de a imparti ceva bun”.

Tema concursului de azi este “tort”, iar pentru a participa trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:

  1. pregatiti o reteta preferata de tort, folosind ingrediente de prajituri Dr. Oetker (esente, praf de copt, cacao, zahar, decoruri, etc), iar la final ii faceti o poza alaturi de ingredientele folosite
  2. postati poza in comentariul de concurs de pe pagina facebook din acest link
  3. dati share concursului folosind hashtag-urile: #impartecevabun si #tortdivainbucatarie

Concursul se desfasoara in perioada 12-21 martie 2018.

Castigator va fi acela care strange cele mai multe like-uri la poza inscrisa in concurs, iar premiul este foarte util si practic: un robot de bucatarie cu multe functii si accesorii. Va astept cu mare drag retetele, sunt sigura ca aveti retete delicioase ce merita impartasite.

Revenind la reteta tortului de migdale, am sa va spun ca este cu adevarat deosebita si merita incercata. Este fin, aromat, senzual. Dupa ce iti tai o felie este bine sa il bagi in frigider. Altfel, exista riscul sa mai tai o felie, si apoi inca una foarte subtire… iar a doua zi te intrebi de ce cantarul arata mai mult. Iti propui sa rezisti a doua zi, dar in loc de mic dejun te trezesti cu o felie de tort, moment in care iti promiti ca te apuci de sport. La mine asa a fost si cred ca nu sunt singura care se regaseste in astfel de situatii.

Si, ca sa ma credeti pe cuvant, va arat si o felie din acest tort delicios. Dar, prin ecranul telefonului sau al laptopului nu se transmite gustul. Asa ca trebuie sa il incercati si apoi o sa va convingeti. Si, ma gandesc ca poate o sa va convinga filmuletul lasat la finalul postarii. Va invit sa il urmariti, iar explicatii in detaliu va las mai jos.

Iata de ce aveti nevoie pentru a pregati un tort mega delicios cu migdale:

INGREDIENTE:

(pentru un tort cu diametrul de 26 cm)

Pentru blat:

6 oua

1 varf cutit sare

120 g zahar tos

1 plic zahar vanilat Bourbon Dr. Oetker

30 ml ulei

100 g faina

20 g pudra de cacao neagra Dr. Oetker

100 g migdale – macinate

5 g praf de copt Dr. Oetker

1 /2 lingurita esenta naturala de migdale Dr. Oetker

Pentru crema:

800 ml lapte

1 pastaie vanilie Dr. Oetker

1 plic zahar vanilat Bourbon Dr. Oetker

6 galbenusuri

40 g amidon Dr. Oetker

40 g faina

120 g zahar pudra

100 g ciocolata alba

200 g unt 82% grasime

Pentru sirop:

150 ml apa

80 g zahar

1/2 lingurita Finesse Bourbon-Vanille Dr. Oetker

1/2 lingurita esenta naturala de migdale Dr. Oetker

Pentru decor:

100 g fulgi de migdale

3 linguri din crema de mai sus

trandafiri din napolitana Dr. Oetker

 

PREPARARE:

Incepem pregatirea blatului. Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile in bolul mixerului, adaugam un varf cutit sare si mixam pana obtinem o spuma alba tare. Adaugam treptat zaharul tos si cel vanilat Bourbon, continunad sa mixam pana obtinem o compozitie ca pentru bezea, apoi incopropram galbenusurile. Intr-un bol cernem faina, cacao si praf de copt. Macinam migdalele foarte fin si le amestecam cu restul ingredientelor solide, apoi le punem peste compozitia de oua si amestecam usor, de jos in sus. Adaugam uleiul, esenta de migdale si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Turnal aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180°C (cu ventilatie) timp de 25-30 minute (in functie de puterea cuptorului). Un mic secret: inainte de pune tava in cuptor ii dam drumul pe masa (de la o inaltime de cativa cm pentru a scoate bulele de aer ramase in aluat).

Cat timp se coace blatul incepem sa pregatim crema. Taiem pastaia de vanilie si ii scoatem semintele, apoi o punem in lapte, impreuna cu zaharul vanilat Bourbon. Amestecam si pastram 200 ml din lapte, iar restul il punem sa fiarba la foc mic. Amestecam galbenusurile cu zaharul, amidonul si faina, apoi le dizolvam cu laptele pastrat. Cand laptele de pe foc ajunge aproape de temperatura de fierbere luam oala de pe aragaz adaugam galbenusurile, amestecam bine si reintoarcem vasul pe foc. Amestecam destul de des, pentru a nu se lipi de fundul vasului, pana in momentul in care compozitia se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc, scoatem pastaia si acoperim crema cu o folie alimetara, lipind-o direct de crema. Acest lucru impiedica formarea unei pojghite ce ar trebui apoi aruncata. Lasam crema sa se raceasca, pana este doar putin calduta, moment in care incorporam ciocolata alba topita si untul taiat in cuburi. Mixam pana se omogenizeaza, apoi punem crema la frigider pentru 30 minute.

Scoatem blatul din cuptor si facem proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt, apoi il lasam sa se raceasca.  In acest timp pregatim siropul punand la fiert apa cu zaharul tos si 1/2 lingurita Finesse Bourbon-Vanille. Cand zaharul este dizolvat luam de pe foc si adaugam 1/2 lingurita esenta naturala de migdale.

A sosit momentul in care putem monta tortul. Scoatem crema din frigider, o mai mixam 2 minute, apoi taiem blatul in jumatate si punem partea care a fost in partea de sus in tava intoarsa fix cu 180° pe platou,  il insiropam si punem cam 40% din crema peste acesta. O intindem, aranjam al doilea blat peste crema, il insiropam usor si pe acesta, apoi il acoperim cu crema in asa fel incat sa ne ramana si pentru a acoperi si marginea tortului, dar si 3 linguri pentru decorul final.

Punem fulgii de migdale intr-o tava si ii prajim pana se rumenesc usor, apoi imbracam tortul cu acestia. Folosim si crema pastrata pentru decorul topping-ului, apoi aranjam trandafirii. Lasam tortul cateva ore in frigider, apoi putem sa il feliem.

Va invit acum sa urmariti si filmul pentru a va convinge cat de usor se face si va  doresc spor la prajiturit.

 

 

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *