fbpx

RETETE RECENTE

DOVLECEI IMPANATI CU SUNCA SI CASCAVAL

February 5, 2019 | CATEGORIA

 

Dovlecei impanati cu sunca si cascaval – reteta simpla, rapida si usor de pregatit, perfecta pentru dieta tip low carb. Pot fi numiti si dovlecei hasselback sau dovlecei acordeon.

Am pregatit acesti dovlecei impanati cu sunca si cascaval acum o luna. De atunci am refacut reteta de trei ori. Sunt foarte buni!

Initial am vrut sa ii numesc dovlecei hasselback, dar aceia sunt simpli, fara umpluturi, asa ca termenul ar fi fost nefiresc. Nici acordeon nu ii pot numi, caci nu i-am lasat sa se arcuiasca, ba dimpotriva.

Ideea nu este a mea, am gasit-o pe pinterest, cautand retete “low carb”. Cand am vazut o poza cu acesti dovlecei mi-am spus ca trebuie sa ii pregatesc si eu. Pozele erau mai mult decat suficiente, nu aveam nevoie si de modul de preparare, asa ca m-am apucat de pregatit reteta imediat caci imi plac foarte mult dovleceii/zucchini. Erau in lada de legume din frigider, asteptand sa fie gatiti de cateva zile.

Au putine calorii si sunt plini substante nutritive, minerale, vitamine, apa si fibre. Sunt recomandati in toate dietele.

dovlecei impanati

 

Nu toata lumea apreciaza dovleceii, dar acestia aduc un aport de savoare mancarurilor. Am o colectie de retete in care acestia sunt vedete. Va putei inspira de aici: incepand cu supele, pana la risotto, pizza cu dovlecei si branza de capra, tarte, gratinati, lasagna, cateva retete de paste, chiftelute in mai multe feluri, pane, salate, tocanite, briose, sufle, budinca, omleta si terminand cu un chec dulce.

Reteta dovleceilor impanati cu sunca si cascaval va completa perfect aceasta colectie.

Este o reteta simpla, usor de pregatit, cu ingrediente la indemana oricui. Dar, pentru ca rezultatul sa fie bun, folosim o sunca si cascaval de calitate. Untul pe care l-am pus este cu continut mare de grasime, pentru a asigura si acesta savoarea preparatului.

Dovleceii nu au fost curatati de coaja. Aceasta este comestibila si ne aduce o multime de nutrienti. Ar fi mare pacat sa renuntam la aceasta.

Sper ca pozele mele o sa fie la fel de convigatoare si veti incerca aceasta reteta. Va promit ca o veti pregati usor, respectand cateva indicatii date in etapele de preparare.

Reteta de dovlecei impanati cu sunca si cascaval probabil ar fi mers mai bine in sezonul cald, cand ne bucuram de acestia proaspat culesi din gradina, dar sunt la fel de potriviti si in sezonul rece, cand organismul nostru are nevoie de multe vitamine si minerale. In locul pastilelor putem sa avem o alimentatie corespunzatoare.

Acum va las sa vedeti de ce ingrediente avem nevoie si modul de preparare pentru dovleceii impanati cu sunca si cascaval.

INGREDIENTE:

3 dovlecei micuti (aprox 200 g fiecare)

30 g cascaval feliat

30 g cascaval ras

40 g sunca slaba – tip sunca de praga

60 g unt – 20 g unt pentru fiecare dovlecel

sare

piper proaspat macinat

1/4 legatura patrunjel verde

PREPARARE:

Luam dovleceii si ii spalam, apoi ii uscam si ii punem intre doua tocatoare de aceeasi inaltime – aprox. 1 cm. In acest mod ii putem taia, fara sa existe riscul de a fi sectionati pana la capat, in felii de aprox 2 cm. Ii umplem cu sunca si cascaval felii, alternand cele doua ingrediente.

 

Imbracam dovleceii pe jumatate in folie de staniol. Presaram sare si piper proaspat macinat, apoi punem untul peste ei. In acest moment strangem folia de staniol in jurul dovleceilor, astfel incat acestia sa fie inchisi bine, sa nu intre aer.

 

Apa dovleceilor se va transforma in abur si va ajuta la gatirea lor. Untul se va topi si va intra usor in fiecare fanta, pe langa sunca si cascaval, ajutand astfel la coacere din interior.

Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-30 minute (in functie de cuptor). Verificam daca sunt gatiti la interior. Trebuie sa fie usor fermi cand apasam pe ei, dar moi in acelasi timp.

Presaram cascaval ras, ii mai lasam 2-3 minute la cuptor si gata! ii scoatem presaram patrunjel tocat si putem sa ii mancam.

Simplu, foarte bun si sanatos.

Sosul ramas in folia de staniol il punem in farfurie. Este fix ceea ce avem nevoie pentru a avea cei mai buni dovlecei impanati cu sunca si cascaval.

 

English version:

INGREDIENTS:

 

3 small zucchinis (about 200 g each)

30 g sliced ​​ Kashkaval cheese

30 g grated Kashkaval cheese

40 g ham – Prague ham type

60 g butter – 20 g butter for each zucchini

salt

Freshly ground pepper

1/4 bunch of green parsley

 

PREPARATION:

Wash and dry the zucchini, and lay them between the two flat wooden chopping boards of the same approximately 1 cm thickness.  In this way you can cut the zucchinis downwards into slices of about 2 cm, leaving the slices joined at the bottom.  Fill between the slices with ham and cheese, alternating between the two ingredients. Dot the zucchini with butter season with pepper and salt and wrap the individual zucchini in foil.

The water of the zucchini will turn into steam and will help to cook them. The butter will melt and enter easily into each slot, in addition to the ham and cheese, thus helping to bake from the inside.

Bake them in the preheated oven at 180 ° C for 20-30 minutes (depending on the oven). Make sure that they are cooked inside. Zucchinis should be slightly firm when pressed, but soft at the same time. At the end of cooking time open the foil at the top of the zucchini and sprinkle with cheese. Return zucchini to the oven for 2 -3 minutes until the cheese is well melted. Remove from oven sprinkle with parsley and serve.

 

 

 

Va invit sa imi urmariti si retetele pregatite in format video, abonandu-va la canalul de You Tube.. Am postat cele mai simple si mai usoare retete, astfel incat oricine sa le poata pregati:

Multumesc, Alina Popa pentru poze!

 

 

Multumesc, Rozi Vaidovici pentru poze!

 

Comentarii

  • Deb

    English please looks good

  • LILIANA

    Stimata doamna ,dovleceii arata f.bine ,insa cred ca stiti – folia folosita este nociva ptr.sanatate ,ati fi putut folosi tot asa de bine hartia de copt cu acelasi rezultat dar fara a fi nociva .

  • LILIANA

    La fel se pregatesc si cartofii folosind aceleasi ingrediente, sunt f.buni .

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *