Cartofi dulci cu usturoi si parmezan la cuptor
Cartofi dulci cu usturoi si parmezan la cuptor. Cartofi dulci. Cartofi dulci cu usturoi. Cartofi dulci cu usturoi si parmezan. Cartofi dulci la cuptor reteta

Cartofi dulci cu usturoi si parmezan la cuptor, reteta simpla si gustoasa
Cartofii dulci cu usturoi si parmezan la cuptor sunt o alegere perfecta pentru o masa sanatoasa si savuroasa.
Fie ii servesti pe post de garnitura, fie ca fel principal, aceasta reteta va deveni una din preferatele tale.
De ce vei iubi aceasta reteta?
- Reteta este foarte simpla si usoara
- Se pregateste rapid. In maxim 30 minute ai mancarea in farfurie si te poti bucura de gustul deosebit al acesteia
- Ingredientele se pot cumpara din orice supermarket
Acesti cartofi dulci cu usturoi si parmezan la cuptor pot fi mancati simpli, dar la fel de bine pot fi folositi pe post de garnitura.
Noi i-am mancat langa peste (pregatit si acesta la cuptor). Ii folosim si ii gatim ca si cand am avea cartofi obisnuiti, asa ca pot fi intalniti in retete in care au fost fierti, prajiti, copti – in retete sarate, dar si in retete dulci.
Despre beneficiile cartofilor dulci
Gustul lor dulceag se apropie de cel al dovleacului.
Au foarte putine calorii, dar contin carbohidrati sanatosi, vitamina C, vitamina E acid folic (ideal pentru femeile insarcinate) si betacaroten.
Cartofii dulci ar trebui sa existe in meniul tuturor pentru ca au o multime de beneficii pentru organism. Ajuta la scaderea in greutate si reduc pofta de dulce.
Sunt bogati in antioxidanti, asa ca vor ajuta si sistemul imunitar sa se intareasca. Exista persoane care recomanda consumul lor in stare cruda, cu coaja, insa eu nu ma vad experimentand acest lucru.
Avand in vedere faptul ca sunt considerati unul din cele mai sanatoase alimente, ar fi pacat sa nu ne bucuram de proprietatile dar si de gustul foarte bun al acestor cartofi dulci cu usturoi si parmezan la cuptor.
Am ales sa ii gatesc in cea mai simpla si usoara reteta, la cuptor.
Mai multe retete cu cartofi dulci:
- 1. cartofi dulci cu usturoi si cimbru – reteta de post
- 2. cartofi dulci si albi inabusiti
- 3. tocanita de post cu cartofi dulci si naut
Cum faci cei mai buni artofi dulci cu usturoi si parmezan la cuptor.
Ingrediente:
(pentru 4-6 persoane)
4 cartofi dulci mari-foarte mari
150 ml ulei de masline
o lingurita cu varf sare
1 lingurita Mix de condimente libaneze „7 piperuri” ce contine: piper negru, boia de ardei dulce, chimion macinat, coriandru macinat, cuisoare macinate, nucsoara macinata, cardamom macinat1 linguritao
2 linguri parmezan ras fin
1 lingurita usturoi pudra
1/4 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Pentru inceput am preincalzit cuptorul la 200°C.
Pregatire cartofi
Am curatat cartofii de coaja si i-am spalat.
Apoi i-am taiat felii subtiri ce vor fi la randul lor taiate in bastonase (de grosimea degetului mic).
Pentru uns cartofii
Intr-un vas foarte mare am am amestecat pana pana s-au omogenizat urmatoarele ingrediente: uleiul de masline cu sare, 1/2 lingurita usturoi pudra (restul va fi presarat la final) si 7 piperuri (sau piper negru macinat).
Am pus cartofii peste ulei, i-am invartit cu mainile pentru a-i acoperiti uniform de ulei si condimente.
In continuare i-am pus in tava cuptorului.
Coacere
I-am copt timp de 10 minute, apoi i-am intors pe cealalta parte.
Daca cuptorul coace mai tare in partea din spate poti sa intorci si tava.
In 20 minute cartofii ar trebui sa fie moi, cat sa intre usor furculita in ei.
In functie de cuptorul din dotare si de grosimea bastonaselor, este posibil sa aiba nevoie de inca 5 minute de coacere.
Servire
Cand au fost gata i-am scos si am presarat restul de usturoi pudra, parmezanul ras foarte fin si patrunjelul tocat.
In bucataria mea miroasea foarte bine!!
Poti sa ii servesti pe post de garnitura, dar sunt perfecti si simpli, cu o salata verde alaturi.
Cu greu am reusit sa fac poza la tava, ai mei nu au rezistat mirosului si gustului – mi-au furat cativa cartofi imediat cum i-am scos din cuptor.
Si s-au terminat imediat!
Asta va doresc si voua!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.
Multumesc, Anda Mihaela pentru poza! Sunt apetisanti cartofii tai!