Pui chinezesc cu ciuperci

10 ianuarie 2018Diva in Bucatarie

Pui chinezesc cu ciuperci. Daca vreti sa incercati alte retete din bucataria chinezeasca, puteti sa va inspirati de aici.

 

Pui chinezesc cu ciuperci, este reteta pe care o mananca cel mai mult fiul meu in resaturantele chinezesti. Nu se face greu, dar conditia esentiala este sa avem acele ciuperci „urechi de lemn” proaspete sau uscate (le vom hidrata cateva ore in apa rece sau cateva zeci de minute in apa fierbinte). Ciupercile uscate hidratate nu mi-au iesit niciodata la fel de bune precum cele proaspete, gasite de curand in supermarket, dar ne descurcam si cu cele uscate foarte bine.

Poti alege sa mananci retete asiatice la restaurant, poti comanda la birou o caserola, dar cele pregatite acasa sunt de departe cel mai bune. Mi se intampla adesea sa spun ca nu are rost sa pierd timpul, ca pot comanda online, dar sfarsesc mereu in fata aragazului incercand retete noi. Pur si simplu nu ma pot abtine. Imi place sa experimentez si atunci cand imi iese ceva bun impartasesc cu nerabdare si altora reteta abia incercata.

Daca va place mancarea chinezeasca si ati incercat pana acum cateva retete, ati observat probabil ca in majoritatea retetelor avem de-a face cu sos de soia, ghimbir si usturoi, insa amidonul este si el pe lista ingredientelor foarte folosite. De curand am cautat o reteta de supa chinezeasca si am fost surprinsa sa constat ca si aceasta contine amidon. Atunci cand incercam retete chinezesti nu inlocuim uleiul vegetal cu cel de masline, sau otetul chinzesc cu cel de vin sau de mere, caci nu vom obtine gustul pe care il cautam, aceste ingrediente nefiind intalnite in bucataria chinezeasca.

Asa cum am mai spus, reteta de mai jos are ciuperci „urechi de lemn” proaspete. Defapt, acesta este si motivul pentru care am pregatit-o, caci nu am mai pierdut timp cu hidratarea celor uscate. A fost prima oara cand le-am gasit si nu aveam de gand sa ratez ocazia de a le gati in reteta preferata a fiului meu: pui chinezesc cu ciuperci. Si mi-a iesit mai bun ca la restaurant.

Daca vreti sa incercati alte retete din bucataria chinezeasca, puteti sa va inspirati deaici.

 

INGREDIENTE:

600 g piept de pui

100 g ciuperci urechi de lemn proaspete

300 g ciuperci champignon

400 ml supa pui

5 lingurite amidon

50 ml sos soia

1 lingura otet chinzesc

1/2 lingurita sos de peste

sare

piper

1 lingurita ghimbir ras

2 catei mari usturoi pisati

1/2 lingurita zahar

ulei pentru prajit

PREPARARE:

Taiem pieptul de pui fasii de marime potrivita. Il asezonam cu sare si piper, apoi il acoperim cu 1 lingurita varfuita de amiodon cat mai uniform.

Intr-un bol amestecam 20 ml soia cu otet chinezesc si sos de peste, apoi le turnam peste carne, lasand-o la marinat in jur de 10 minute.

Incingem ulei intr-un wok, apoi prajim bucatile de carne. Cand sunt gatite uniform le scoatem din vas si calim mai departe ciupercile (cele mari le taiem in bucati de marime potrivita).

Dupa 2-3 minute punem puiul la loc in tigaie, adaugam ghimbir, usturoi pisat, zahar, supa si restul de amidon si sos soia. Amestecam bine, punem un capac si lasam in jur de 3-4 minute la foc mic-mediu.

Luam capacul si lasam inca putin pe foc, astfel incat sosul sa capete consistenta, devenind mai gros.

Mancam imediat, avand alaturi o portie generoasa de orez simplu chinezesc.

Pofta buna!

 

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *