Salata de fenicul cu portocale

12 ianuarie 2018Diva in Bucatarie

Salata de fenicul cu portocale

Salata de fenicul cu portocale este o salata speciala de iarna, gustoasa si sanatoasa.

In salata pregatita mai jos am folosit fenicul, rucola, portocale si nuci, reteta fiind una clasica, speciala de iarna.

Despre fenicul

Feniculul este o planta cu miros dulce  originara din zona Mediteranei, dar este raspanadita in toata lumea. De la aceasta planta folosim tulpina, bulbul, frunzele si semintele.

Este folosit in salate, muraturi, dar si pe post de ingredient pentru sosuri.

Are foarte putine calorii, dar este bogat in fibre si vitamine, contine fosfor, potasiu, zinc, cupru, acid folic, etc.

Feniculul este foarte benefic pentru sanatate.

Ajuta la mentinerea unei inimi sanatoase, scade colesterolul, reduce colicile sugarilor. Contribuie la mentinerea oaselor sanatoase.

Despre fenicul am citit la un moment dat ca este un foarte bun antiinflamator.

Acesta stimuleaze memoria si imbuntateste textura pielii.

La cat de multe beneficii are, ar fi mare pacat sa nu il incercam in dieta sau salate sanatoase.

Feniculul poate fi consumat atat crud, cat si gatit. Il folosim in salate, la gratar, in supe si sosuri. Semintele sunt folosite pe post de condiment. Cand cumparam bulbul de fenicul trebuie sa il alegem astfel incat sa fie cat mai alb sau alb-verzui, fara pete.

Alte ingrediente

Rucola este una din cele mai sanatoase verdeturi. cu un gust puternic, amarui, cu putine calorii, ce ajuta la imbunatairea imunitatii, fiind cunoscut faptul ca are efecte antioxidante. Este bogata in fibre, ajuta la sanatatea oaselor si creierului si se pare ca romanii o considerau o planta cu efecte afrodisiace.

Portocalele sunt la randul lor sarace in calorii, dar pline de nutrienti ce aduc foarte multe beneficii sanatatii organismului. Nu in ultimul rand, nucile bogate in antioxidanti, fibre, minerale si vitamine ar trebui sa fie parte din dieta noastra zilnica.

Acestea fiind spuse, nu-mi ramane decat sa va arat cat de usor se pregateste salata. La final va las si link-ul catre un video realizat special pentru canalul meu de youtube.  Va invit sa va abonati pentru a fi la curent cu noutatile.

Ingrediente:

1 bulb mare fenicul

1 1/2 portocala – mare

2 maini salata rucola

1 ceapa rosie mica

ulei masline

100 g miez de nuca

sucul de la 1/2 portocala

sare

piper

Mod de preparare salata de fenicul:

Pregatim ingredientele la indemana.

Bulbul spalat bine va fi taiat in fasii subtirele pe lungime. Le punem intr-un bol mare. Adaugam frunzele de rucola, cepa rosie taiata julien, nucile prajite si taiate cuburi.

Taiem coaja portocalelor. Feliem o portocala si jumatate avand grija sa folosim doar pulpa de fruct, fara pielita, iar jumatate o folosim pentru suc. Asezonam cu sare si piper, adaugam ulei de masline si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Iata si filmul de prezentare al retetei.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *