Porc in sos dulce acrisor
Porc in sos dulce acrisor
Porc in sos dulce acrisor. Carne de porc in sos dulce-acrisor, reteta chinezeasca simpla, usoara si foarte gustoasa. Reteta porc in sos dulce-acrisor. Cum se face porc in sos dulce-acrisor.
Cu aceasta reteta de porc in sos dulce-acrisor mi-am rasfatat baiatul intr-o zi cand avea pofta de mancare chinezeasca.
Din fericire la acest capitol avem preferinte asemanatoare, asa ca nu aveam cum sa dau gres. 😉
Sper ca va tenteaza si pe voi si va recomand sa dublati cantitatile!
Mai multe retete din bucataria chinezeasca gasiti aici.
Reteta chinezesti cu carne in sos dulce-acrisor sunt probabil cele mai cunoscute si mai apreciate in afara Chinei.
Poti manca acest porc dulce-acrisor cu orez simplu, orez prajit cu oua si legume sau doar cu legume gatite stir-fry.
Carnea pe acre am ales-o este muschiuletul de porc. Se gateste rapid si usor si este este gustoasa.
Poti pregati si cu cotlet, dar exista riscul sa se usuce. Iese la fel de gustoasa daca alegi sa o gatesti cu piept de porc cu putina grasime.
Pentru ca reteta de porc dulce acrisor sa iasa perfect incearca sa respecti ingredientele indicate de mine.
Nu folosi ulei de masline, caci acesta nu are ce cauta in bucataria asiatica.
Nu folosesti nici unt!
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de porc in sos dulce-acrisor:
INGREDIENTE:
(pentru 2 persoane)
300 g muschiulet de porc
1 albus de ou
12 g amidon dizolvat in 150 ml apa
1 lingurita amidon pentru presarat pe carne
1 praf sare
30 g zahar tos sau zahar brun
1 lingurita miere de albine
1 lingurita ghimbir proaspat ras
30 ml otet chinezesc
1 lingurita vin chinezesc
3 linguri sos soia
1 lingurita sos de stridii (sos de peste)
1 lingurita frunze de ceapa verde tocate
500 ml ulei
Cum faci porc in sos dulce acrisor?
Intr-un bol am amestecat amidonul dizolvat cu otetul, vinul chinezesc, zaharul tos (sau brun) si mierea de albine, un praf de sare, sosul de soia si cel de stridii (sos de peste).
Am spalat bine carnea, am uscat-o, apoi am taiat-o in fasii lungi de 5 cm si groase de 1 cm.
Am incins uleiul in wok.
Apoi am batut albusul foarte bine pana si-a dublat volumul.
Am presarat uniform amidonul pe carne, apoi am trecut carnea prin albusul batut.
Am prajit-o in uleiul incins pana s-a rumenit uniform.
Apoi am scos-o cu o lingura cu gauri, astfel incat sa se scurga uleiul cat mai bine.
Am scos o parte din uleiul din wok, lasand doar 2-3 linguri din acesta.
In continuare am calit ghimbirul, apoi am turnat compozitia cu amidon, otet, vin si zahar.
Am pus carnea inapoi si am lasat poe foc inca 1-2 minute.
Servire
Se mananca imediat cu o garnitura orez chinezesc simplu sau alt tip de orez prajit, dar si cu cu legume stir-fry.
Este tare gustos!
Se face atat de repede si usor incat merita sa il faci si tu!
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Iti las mai jos o reteta din bucataria chinezeasca:
Pofta buna!