Tocanita de ciuperci cu praz, reteta de post

15 martie 2016Diva in Bucatarie

Tocanita de ciuperci cu praz. Reteta tocanita de ciuperci cu praz. Cum faci tocanita de ciuperci cu praz. Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci cu praz – reteta de post, simpla si gustoasa

Tocanita de ciuperci cu praz este o mancare simpla, rapida, usor de pregatit, perfecta pentru cei care nu mananca carne in perioada postului sau au un regim de viata vegetarian.

Este un preparat savuros si reconfortant, perfect pentru zilele in care iti doresti mese simple, usoara si aromate.

Bogata in fibre, vitamine si arome naturale, tocanita de ciuperci cu praz este o alegere inspirata pentru toti cei care isi doresc un preparat gutos si sanatos. 

Este genul de mancare care aduce caldura in farfurie, perfecta pentru serile linistite sau pentru un pranz usor.

Mai multe retete de post cu ciuperci:

  1. pilaf cu ciuperci
  2. ciulama de post

Se pot folosi atat ciuperci proaspete, cat si conservate.

Prazul il poti inlocui cu ceapa verde.

De ce vei iubi reteta?

Pe langa gustul foarte bun, aceasta este o optiune nutritiva, saraca in calorii, dar bogata in fibre, proteine vegetale si vitamine. 

Ciupercile sunt conoscute pentru continutul bogat in antioxidanti.

Prazul aduce un plus de gust, dulceata naturala si beneficii pentru digestie.

Cele doua ingrediente aduc un plus de gust preparatului. 

Una din marile avantaje ale acetei retete este versatilitatea ei.

Cu ce poti manca tocanita de ciuperci cu praz?

Pe lista mea scurta este mamaliga, dar merge de minune si cu paine taraneasca.

O poti manca si alaturi de paste, orez, couscous, piure de cartofi.

Daca nu tii post o poti manca pe post de garnitura langa friptura la cuptor sau la gratar.

Este perfecta pentru mesele in familie.

In perioadele de post sau pentru cei care urmeaza dieta vegetariana, tocanita este o alternativa excelenta.

 

Gasesti mai jos lista de ingrediente si modul de preparare explicat pas cu pas pentru reteta de tocanita de ciuperci cu praz.

INGREDIENTE:

500 g ciuperci Champignon

1 buc. praz medie-mare (folosim doar partea tare)

1 ceapa mare

un morcov mic ras fin

200 g pulpa de rosii

cateva fire cimbru

1/2 lingurita zahar

100 ml apa

50 ml vin alb

sare

boabe de piper

piper proaspat macinat

1 lingurita cu varf de faina

5-6 linguri ulei (cat sa fie acoperit fundul tavii)

Mod de preparare tocanita de ciuperci cu praz

Este nevoie de o tigaie inalta cu capac pentru a pregati tocanita de ciuperci cu praz.

Am calit morcovul ras fin, apoi m-am scos din tigaie si an continuat sa calesc ceapa cu prazul.

Peste acestea am pus ciupercile curatate foarte bine si feliate.

tocanita-de-ciuperci-cu-praz-1tocanita-de-ciuperci-cu-praz-2

Am calit cateva minute bune (4-5 minute), apoi am adaugat sucul de rosii, morcovul calit anterior, apa, vinul si condimentele.

Acestea vor fi gatite la foc mic, acoperite cu un capac.

Am lasat in jur de 15 minute.

Apoi, am luat cateva linguri din sos si am dizolvat faina in acesta.

Am pus-o inapoi in tigaie si am amestecat.

Tocanita a ramas pe foc pana cand sosul a inceput sa se ingroase.

tocanita-de-ciuperci-cu-praz-3tocanita-de-ciuperci-cu-praz-4

Servire

Tocanita de ciuperci cu praz este delicioasa cat este calda cu mamaliguta.

O poti manca si cu orez, paste sau doar cu o paine buna, proaspata si moale.

Pofta buna!

Te invit sa te abonezi la canalul meu de youtube

Print

Distribuie pe:

4 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *