Taitei chinezesti cu carne tocata
Taitei chinezesti cu carne tocata
Taitei chinezesti cu carne tocata
Initial am vrut sa pregatesc „furnici in copac”, dar cum taietii subtiri ii terminasem saptamana trecuta, iar cei din camara erau prea lati pentru aceasta reteta am ramas la o reteta de „taitei chinezesti cu carne tocata”. 🙂
Ai mei au fost incantati si eu bucuroasa pentru ca le-am pregatit ceva bun, rapid si simplu.
Toate retetele din bucataria chinezeasca pregatite de mine le gasesti daca apesiaici.
INGREDIENTE:
200 g paste de orez
400 g carne tocata de porc
2 linguri morcov tocat marunt
5 linguri ulei
2 linguri ardei gras verde
2 cepe verzi
1 lingura ghimbir ras
4 catei usturoi
40 ml sos de soia
1 lingura sos picant de chili
1/2 ardei iute tocat marunt
70 ml apa
sare
piper Sichuan
PREPARARE:
Am pus apa apa la fiert pentru taitei.
Am luat apa fierbinte de pe foc si am pus taietii in aceasta pentru 5 minute.
Pana cand a dat apa in clocot si s-au hidratat taiteii am pregatit canea.
Am calit in 4 linguri de ulei ardeiul, morcovul si partea alba de la ceapa.
Am adaugat carnea tocata si am continuat sa calesc pana aceasta este gatita.
Apoi am adaugat sare si piper Sichuan si am amestecat.
Am calit separat, intr-o lingura de ulei, ghimbirul si usturoiul cu sos chili si ardei iute pentru aproximativ 30-60 secunde.
Le-am pus peste carnea tocata, am adaugat sosul soia si apa si am lasat pe foc pana s-a evaporat lichidul.
Am scurs pastele de apa, le-am pus peste carne si am continuat sa calesc in jur de 2 minute.
Se mananca imediat, cu putina ceapa verde presarata peste fiecare bol.
Nu-i asa ca este simplu de pregatit? Tare gustoasa este reteta de taitei chinezesti cu carne tocata!
Sper ca o vei incerca!
Aceasta reteta face parte din proiectul The food Connection, o calatorie culinara in jurul lumii initiat de Oana de la Savori Urbane.
Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube. Nu uita sa apasi pe clopotel ca sa fii notificat cand postez o reteta noua.
Ma gasesti si pe Instagram – daca apesi aici.
Și dacă punem tăieței subțiri devine furnici în copac? Am făcut o acum, e la fel de bună precum furnicile 🙂
DA! 🙂
Foarte interesanta reteta!Eu am utilizat paste integrale si a iesit delicios!Multumim pt reteta!🤗
Si eu va multumesc!