Vinete cu fasole verde in stil chinezesc
Vinete cu fasole verde in stil chinezesc. Vinete cu fasole verde pregatite in wok cu ingrediente chinezesti sunt gustoase si se pregatesc foarte usor.
Vinete cu fasole verde pregatite in wok cu ingrediente chinezesti sunt gustoase si se pregatesc foarte usor.
O reteta cu origini in bucataria Sichuan, rapida si foarte gustoasa, perfecta pentru perioada postului sau pentru cei care iubesc legumele. 🙂
Mai multe retete din bucataria chinezeasca gasesti daca apesi aici.
INGREDIENTE:
(pentru 2 portii)
250 g fasole verde congelata (daca avem proaspata o oparim timp de 3 minute)
250 g vinete
5 linguri ulei de orez
2 catei usturoi
1 ardei iute mare taiat rondele groase
1 lingurita ghimbir ras
1 lingura sos soia
1 lingurita sos de peste
Pentru servit:
1 lingura seminte susan prajite
PREPARARE:
Taiem vinetele fasii si le punem in apa cu sare pentru o ora. Daca avem fasole verde proaspata o oparim 3 minute in apa cu sare, apoi o scurgem.
Calim in 2 linguri ulei fasolea verde, apoi o scoatem din wok. Adaugam inca 2 linguri ulei in wok, apoi calim vinetele taiate fasii.
Cand s-au calit le scoatem pe o farfurie. In acelasi wok punem cateii de usturoi taiati in jumatate, ghimbriul si ardeiul si le calim intr-o lingura ulei, apoi punem fasolea si vinetele si le amestecam cu usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute, adaugand in acelasi timp sosul de soia si cel de peste.
Amestecam rapid pana se omogenizeaza, punem mancarea pe un platou si presaram seminte de susan.
Bun, rapid si gustos!
Aceasta reteta face parte din proiectul The food Connection, o calatorie culinara in jurul lumii initiat de Oana ( Savori urbane). O colectie de retete chinezesti veti gasi realizata in data de 15 noiembrie pe pagina lui Cezar Stanislau- Skip to my Lou.
Pofta buna!