Pastrarea corecta a cafelei

19 octombrie 2015Diva in Bucatarie

Pastrarea corecta a cafelei. Placerea de a mirosi o cafea buna, gustul ei, m-au transformat in timp intr-o persoana ce iubeste cafeaua.

Stiti reclamele acelea la cafea in care oamenii sunt purtati de mirosul cafelei pana in bucatarie? Asa sunt si eu dimineata, iar cafeaua este motivul pentru care ma dau jos din pat in graba.

Placerea de a mirosi o cafea buna, gustul ei, m-au transformat in timp intr-o persoana ce iubeste cafeaua.

Din acest motiv am experimentat de-a lungul timpului diverse metode a pastra cafeaua cumparata in cele mai bune conditii: pastrarea in pungi de plastic, in pungi de hartie, in borcane, in camara sau in frigider.

Si, mai era si intrebarea: cum este mai bine sa pastrez cafeaua: boabe sau macinata?

In primul rand am testat boabele, caci am o cafetiera ce rasneste boabele si apoi face cafeaua. Depozitarea corecta a boabelor de cafea va face diferenta in gustul final al cafelei. Ei bine, am observat ca intensitatea si gustul cafelei realizata din boabe proaspat rasnite isi pierde din intensitate si aroma dupa o luna daca o pastrez la temperatura camerei, in punga in care aceasta a fost vanduta si stransa doar cu un cleste ce etanseaza continutul.

O idee mai bine a fost cand am pus-o in borcan si am tinut-o in dulap, in intuneric. Daca pastram boabele de cafea in frigider acestea absorb apa din cristalele de gheata, aroma cafelei fiind astfel diluata.

Parerea mea este ca in frigider/congelator nu este bine sa pastram boabele de cafea pentru ca li se va strica calitatea. Daca le pastram in caserole vidate cu ajutorul Food Saver isi pastreaza intensitatea si aroma pentru o perioada mult mai mare.  Acestea vor fi pastrate in camara, la intuneric, pentru o perioada de pana la 4 luni.

Din momentul in care am observat acest lucru am iubit si mai mult Food Saver. Pungile pe care le cumpar au in general mai multe boabe decat intra in rasnita, asa ca restul va fi pastrat in caserole vidate, iar eu nu voi mai simti nevoia sa arunc ultima transa de boabe ramase in punga intiala, caci si acelea vor fi de acum inainte la fel de impecabile.

Pentru a realiza vidarea boabelor de cafea in caserole speciale trebuie doar sa punem capacul bine, sa introducem un capat al furtunului in portul pentru accesorii, iar al doilea capat in adaptorul ce se va fixa peste supapa capacului.

Apasam butonul de vidare si asteptam sa se stinga butonul rosu. Se dovedeste inca odata ca Food Saver este foarte usor de folosit si foarte eficient in orice bucatarie!

vidare-cafea-mod-pastrare

Pentru cafea macinata Food Saver este de departe cea mai buna solutie. Punem in pungi si sigilam in vid, iar aceasta cafea poate fi congelata pana la 6 luni.

Cand plecam in vacanta pentru o perioada mai mare si avem o punga de cafea deschisa, o vom sigila si congela, impiedicand expunerea prelungita la aer. In acest mod vom salva bani, caci cafeaua macinata intr-o punga deschisa isi pastreaza calitatile maxim o luna, perioada dupa care am  arunca la gunoi un produs ce nu indeplineste calitati maxime de gust.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. dacă cumperi din supermarket o cafea vidată acasă o desfaci și o pui în borcan de sticlă cu capac ermetic ,ce recomandați d-voastră cred că nici 2% nu nu-ș permite să un food Saver .NICI RESTAURANTELE SAU CAFENELELE nu au aș ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *