Cheesecake cu vanilie si bezea

6 martie 2015Diva in Bucatarie

Cheesecake cu vanilie si bezea. Reteta de cheesecake cu vanilie si bezea. Cheesecake cu vanilie si bezea la cuptor. Cheesecake copt

Cheesecake cu vanilie si bezea, un desert rafinat si delicat, potrivit pentru orice moment al zilei.

Cheesecake-ul este un desert adorat in toata lumea, iar acesta simplu, cu vanilie si strat pufos de bezea este spectaculos.

Este ideal pentru rasfatul celor dragi, momente speciale, aniversari sau cand ti-e pofta de ceva bun.

Acest desert este aprecial atat pentru gust, cat si pentru aspect.

Cu note calde si aromate si texturi cremoase si o sectiune frumoasa, te cucereste imediat.

Reteta de cheesecake cu vanilie si bezea este simpla si usor de pregatit.

Il poti face cu o zi inainte.

In acest mod scapi de stresul desertului ce trebuie pregatit in ultimul moment.

Daca vrei sa iti rasfeti oaspetii, acesta este alegerea perfecta.

Se pastreaza bine in frigider pana la 5 zile.

Acest cheesecake cu vanilie si bezea este un adevarat deliciu.

Iti va incanta papilele gustative  si iti va oferi o experienta delicioasa de neuitat.

cheesecake-cu-vanilie-si-bezea-0

Daca iti plac retetele de cheesecake iti las mai jos cateva sugestii:

  1. Cu ciocolata si caramel – fara coacere
  2. Cheesecake cu banane si crema bavareza
  3. Cheesecake fara coacere cu lamaie si zmeura

INGREDIENTE:

(Tort cu diamterul 18 cm)

500 g crema de branza

250 g branza de vaci fina

150 g zahar pudra

3 oua mari (XL) – separam galbenusurile de albusuri

1/2 lingurita pasta de vanilie (sau extract de vanilie)

3 linguri faina

3 linguri zahar pudra

PREPARARE:

Am amestecat branzeturile cu zaharul pudra, apoi cu galbenusurile.

cheesecake-cu-vanilie-si-bezea-1  cheesecake-cu-vanilie-si-bezea-2

In continaure am incorporat faina si pasta de vanilie.

cheesecake-cu-vanilie-si-bezea-3  cheesecake-cu-vanilie-si-bezea-4

Am pus branzeturile cu galbenusuri in forma cu pereti detasabili si am mutat forma in cuptorul preincalzit la 160°C timp de 45 minute.

Am mixat albusurile cu zahar pudra pana s-au transformat intr-o o spuma tare.

Le-am  pus peste cheesecake.

Am scazut temperatura cuptorului la 120°C si am continuat sa coc inca 45 minute.

Am oprit cuptorul si am lasat sa se raceasca timp de 2 ore in cuptor.

Dupa acest interval am scos cu grija peretii exteriori ai formei, apoi am pus in  frigider cheesecake-ul (pentru minim 6 ore).

cheesecake-cu-vanilie-si-bezea-a

Yammy! Cine vrea o felie?

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube. Nu uita sa apasope clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. arata fff bine si cred ca e gustos, ar merge si cu fructe uscate prin branzica – stafide, goji, merisoare etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *