Cheesecake cu vanilie si bezea
Cheesecake cu vanilie si bezea. Punem branzeturile cu galbenusuri in forma cu pereti detasabili si coacem in cuptorul preincalzit la 160°C timp de 45 minute.
INGREDIENTE:
(Tort cu diamterul 18 cm)
500 g crema de branza
250 g branza de vaci fina
150 g zahar pudra
3 oua mari (XL) – separam galbenusurile de albusuri
1/2 lingurita pasta de vanilie (sau extract de vanilie)
3 linguri faina
3 linguri zahar pudra
PREPARARE:
Amestecam branzeturile cu zaharul pudra, apoi cu galbenusurile.
Incorporam faina si pasta de vanilie.
Punem branzeturile cu galbenusuri in forma cu pereti detasabili si coacem in cuptorul preincalzit la 160°C timp de 45 minute.
Mixam albusurile cu zahar pudra pana devin o spuma tare si le aranjam peste cheesecake. Scadem temperatura cuptorului la 120°C si continuam sa coacem inca 45 minute.
Oprim cuptorul si lasam sa se raceasca timp de 2 ore in cuptor.
Dupa acest interval scoatem cu grija peretii exteriori ai formei, apoi lasam la frigider cheesecake-ul pentru minim 6 ore.
Yammy! Cine vrea o felie?
Va invit sa ma urmariti si pe YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel pentru a fi notificati cand postez o reteta noua.
Va invit in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase, unde puteti posta ceea ce gatiti.
Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.
arata fff bine si cred ca e gustos, ar merge si cu fructe uscate prin branzica – stafide, goji, merisoare etc
Dupa gustul fiecaruia…
Super arata!!! O idee buna ptr viitoarea tarta!
Multumesc!