Prajitura de post cu banane si nuci
Prajitura de post cu banane

Prajitura de post cu banane si nuci, reteta simpla si gustoasa
O prajitura aromata si foarte gustoasa, ce completeaza colectia de retete cu dulcuri de post, o sa va placa cu siguranta, asa ca nu ezitati sa o treceti pe lista retetelor ce le veti incerca.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
(20*20cm)
100 ml ulei
70 ml suc proaspat portocale
80 ml apa minerala
100 g zahar tos
125 g banana coapta
75 g nuci tocate fin
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita coaja rasa portocale
1/2 lingurita extract de vanilie
180 g faina
1/2 pachet praf de opt
1 praf de sare
Pentru glazura:
120 g zahar pudra
2 lingurite praf de cacao neagra
30 ml apa fierbinte
1 lingurita ulei fierbinte
PREPARARE:
Amestecam uleiul cu apa minerala, sucul de portocale si zaharul, apoi adaugam banana si o pasam bine (putem folosi un mixer vertical pentru aceasta etapa).
Incorporam apoi nucile, scortisoara, exctractul de vanilie, coaja rasa de portocale, faina, praful de copt si un praf de sare.
Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C pana trece testul cu scobitoarea (25-30 minute). Soatem prajitura si o lasam sa raceasca pe un gratar. In acest timp punem la fiert 30 ml apa cu o lingurita ulei. Cand sunt fierbinti le turnam peste zaharul pudra amestecat cu cacao si omogenizam compozitia. O turnam si o intindem imediat peste prajitura.
Cand se intareste glazura o putem taia in cuburi.
Super delicioasa si aromata!
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube
Buna! imi spui te rog ce dimensiuni are tava ta? Multumesc anticipat
20*20 cm
Excelenta reteta si bine venita in acest post. Un calcuros la multi ani pentru Ziua Femeii! Te pup
La multi ani si tie, Maria! Te imbratisez!