Cheesecake cu ciocolata si caramel fara coacere

22 august 2024Diva in Bucatarie
5/2Reviews

Cheesecake cu ciocolata si caramel fara coacere

Cheesecake cu ciocolata si caramel fara coacere A
Porții: 1 Portie Dificultate: Usor Timp prep: 25 Min Timp gatire: 10 Min Timp total: 35 Min

Cheesecake cu ciocolata si caramel fara coacere

Cheesecake cu ciocolata si caramel, un desert sofisticat si elegant, simplu si usor de facut.

Reteta combina cele mai iubite ingrediente: ciocolata si caramelul.

Pentru a pregati cheesecake cu ciocolata si caramel nu ai nevoie de cuptor, asa ca reteta este perfecta si pentru incepatori in ale gatitului.

Este desertul ideal pentru un eveniment festiv sau zilele de vara, dar si pentru simplul rasfat al celor dragi.

Nu o sa iti vina sa crezi cat de usor se face acest cheesecake cu ciocolata si caramel fara coacere.

Cheesecake cu ciocolata si caramel fara coacere b

Caramelul matasos are o textura usor consistenta.

Dar, daca sta la temperatura camerei, incepe sa se topeasca.

Prefer sa ii simt gustul alaturi de crema de branza cu ciocolata, fara sa fie curgator si greu de adunat din farfurie.

Daca iti place un caramel mai fluid reduci cantitatea de unt la jumatate.

Cheesecake cu ciocolata si caramel fara coacere d

Langa acest cheesecake am avut alaturi un pahar de Tamaioasa Romaneasca de la Beciul Domnesc.

Este un vin proaspat si complex, cu arome florale de tei si salcam, cu note dulci de miere, ce-i confera savoare si consistenta.

Poate fi asociat cu diverse aperitive, feluri principale si deserturi.

Pentru a te bucura de gustul lui trebuie servit la o tempertura de 9-11°C.

Cheesecake cu ciocolata si caramel fara coacere BD

Mai multe retete de cheesecake fara caocere in care am folosit alcool:

  1. Cheesecake inima cu capsuni in vin rose
  2. Tort cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco
  3. Cheesecake cu branza de capra si pere posate in vin rosu

Descopera pasii simpli pentru a crea acest desert irezistibil, ideal pentru orice moment al zilei.

Daca sunteti in cautarea unei retete de cu adevarat delicios, cu textura fina, reteta mea nu o sa te dezamageasca.

Dintre zecile de retete de cheesecake pe care le-am pregatit, acesta este cu siguranta numarul unu in topul preferintelor.

La cat de gustos este, dar si pentru ca se face foarte usor, va deveni si preferatul tau.

In cele din urma, iti las mai jos reteta in format video, dar si explicatiile scrise pas cu pas.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/15 Ingrediente
    Pentru blat de biscuiti (diametrul de 20cm)
  • Pentru crema de branza cu ciocolata
  • Pentru caramel

Instrucțiuni

0/8 Instrucțiuni
  • Pentru o crusta perfecta am folosit biscuiti digestivi. I-am pasat pana s-au sfaramat complet, apoi i-am pus intr-un bol. Am turnat untul topit si racit peste ei si am amestecat intai cu o lingura, apoi cu mana pana s-au omogenizat. Daca ii strang in mana compozitia si ramane stabila, dar se si destarama usor, crusta va iesi perfecta.
  • Am pus biscuitii in tava cu pereti detasabili si i-am nivelat apasand cu un pahar. Am pus forma in frigider pana am pregatit crema.
  • Pentru a pregati crema cu ciocolata am pus 340 ml smantana pentru frisca la incalzit. Cand a ajuns la punctul de fierbere am luat-o de pe foc si am turnat-o peste cele doua tipuri de ciocolata rupte in prealabil in cuburi. Am lasat 4 minute, apoi am amestecat pana s-a topit ciocolata.
  • In timp ce ciocolata se raceste am pus gelatina la hidratat.
  • Intr-un bol incapator am pus ricotta si mascarpone. Am adaugat zaharul pudra si pasta de vanilie. Dupa ce am amestecat compozitia am incorporat ciocolata racita si am mixat pana s-a omogenizat compozitia.
  • Am mutat gelatina intr-o oala mica, la bain-marie. Cand s-a topit am adaugat 2 linguri din crema de branza cu ciocolata. Am lasat pe foc pana s-a topit si aceasta. In acest moment am turnat gelatina peste crema de branza si am mixat rapid. Am turnat crema de branza peste crusta de biscuiti. Am nivelat si am pus forma in frigider.
  • Pentru pregatirea caramelului am pus zaharul intr-o cratita si l-am caramelizat pana am obtinut o culoare frumoasa, aramie. Am adaugat untul si un varf de cutit de sare. Am pus smantana pentru frisca, am amestecat si am lasat pe foc pana cand zaharul s-a dizolvat. Am turnat caramelul racit peste cheesecake. Am lasat cheesecake-ul la frigider pana la 6 ore.
  • Langa acest cheesecake cu ciocolata si caramel am avut alaturi Tamaioasa Romaneasca de la Beciul Domnesc. Asocierea acestui cheesecake cu Tamaioasa Romaneasca este foarte reusita, asa ca nu ezita sa o incerci.
Print

Distribuie pe:

5 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *