Orez cremos cu lapte
Orez cremos cu lapte
Orez cremos cu lapte
Orez cremos cu lapte, reteta traditionala
Orezul cremos cu lapte este un desert simplu, dar plin de savoare.
Este perfect pentru a incheia o masa in familie sau pentru a te bucura de un moment dulce si relaxant.
Aceasta reteta traditionala este usor de preparat si aduce intotdeauna un plus de confort si bucurie.
Este unul dintre acele deserturi care evoca amintiri placute din copilărie.
Simplu, dar incredibil de gustos, acest preparat traditional este iubit de toti, de la cei mici la cei mari.
Despre orezul extra cu bob mare de la Baneasa
Pentru aceasta reteta am folosit orez extra cu bob mare de la Baneasa.
Este unul din cele mai populare soiuri.
Bobul lung si subtire ofera o textura distinctiva si gust bun.
Dupa gatire acesta ramane bob cu bob, fara sa devina lipicios sau cleios.
In ultima luna, cu acest tip de orez, am pregatit:
Cum masori fara cantar
Pentru reteta de orez cremos cu lapte nu ai nevoie de cantar.
Totul se masoara cu o cana de 250 ml.
Daca vrei sa faci orez cremos cu lapte proportia dintre orez si lichid este de 1:4.
Adica la o cana de orez se folosesc 4 cani de lapte sau 3 de lapte si una de apa.
Daca vreti sa faceti budinca de orez la cuptor veti folosi o proportie de 1:3.
Sfaturi
Chiar daca vei avea senzatia ca dupa fierbere ai mult lapte in oala, acesta va fi absorbit.
Nu este nevoie sa modifici ingredientele si nici sa fierbi mai mult decat ai timpul indicat pe punga.
Orezul la final trebuie gatit, dar ferm.
Cand il strivesti intre degete nu ar trebui sa se terciuiasca.
Poti sa inlocuiesti laptele cu bautura vegetala daca ai un regim de viata vegan.
Fie ca il servesti cald sau rece, orezul cremos cu lapte va aduce un plus de savoare meniului tau.
Indiferent daca il mananci simplu sau cu un topping de fructe, gem sau scortisoara, orezul cremos cu lapte va deveni rapid desertul tau preferat.
Descopera pasii simpli pentru a crea acest desert reconfortant, ideal pentru orice moment al zilei.
Iti las mai jos reteta in format video, dar si explicatiilescrise pas cu pas.
Ingrediente
Instrucțiuni
- Pregatire ingrediente
- Pentru inceput mi-am pregatit ingredientele. Am ras coaja de lamaie. Apoi, am scos semintele din cele doua pastai mici de vanilie. Pregatirea orezului
- Am masurat orezul cu o cana. Aceeasi cana o voi folosi pentru a masura apa si laptele. Pentru ca orezul meu sa ramana cremos am folosit o cana de orez, o cana de apa si trei cani de lapte. Fierberea orezului
- Am turnat apa intr-o oala incapatoare si am pus orezul spalat in prealabil sub jet de apa. Am lasat sa fiarba la foc mediu in jur de 5 minute sau pana cand apa a fost absorbita. In acest timp am amestecat din cand in cand.
- Am turnat laptele si am adaugat zaharul, sarea si coaja rasa de lamaie. Apoi, am adaugat pastaile si semintele de vanilie, am amestecat si am lasat focul la minim in momentul in care laptele a inceput sa fiarba. Am lasat orezul cu lapte sa fiarba inca 11 minute, amestecand destul de des in acest timp. Aromatizare
- Am testat bobul de orez. Era gatit, dar inca ferm. Am oprit focul si am acoperit oala cu un capac. Desi pare ca este mult lapte, acesta va fi absorbit de orez. Servire
- Dupa 10 minute am scos pastaile de vanilie. Lichidul era absorbit intr-o proportie foarte mare. Asa trebuie sa arate orezul cu lapte cremos! L-am impartit in boluri cat era inca cald, apoi am presarat scortisoara.
- Daca se raceste se va intari si va trebui sa adaugati putin lapte fierbinte pentru a-l face cremos. In acest caz poti adauga dulceata, fructe proaspete sau ciocolata rasa.
Notă
Orezul cremos cu lapte nu este doar un desert gustos, ci si unul sanatos. Este o sursa excelenta de energie datorita carbohidrtilor complecsi din orez, iar laptele furnizeaza calciu esential pentru sanatatea oaselor. De asemenea, este o reteta versatila, care poate fi adaptata in functie de preferintele tale - poti adauga fructe uscate, nuci sau diverse arome pentru a varia gustul.
Il poti pastra in frigider pana la 3 zile. Daca se raceste se va intari si va trebui sa adaugati putin lapte fierbinte pentru a-l face cremos. In functie de cantitatea care ti-a ramas, incepi cu 50 ml lapte fiert si adaugi daca mai este nevoie alti 50 ml.
Nota 10!
Orezul perfect!
Ma bucur ca iti place!