Kaiserschmarrn cu compot de prune
Kaiserschmarrn cu compot de prune. Reteta clatite austriece cu prune. Kaiserschmarrn, clatite pufoase rupte. Reteta Kaiserschmarrn cu prune. Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn cu compot de prune – desertul imperial al Austriei, perfect pentru micul dejun sau gustare in orice moment al zilei.
Daca iti doresti sa combini traditia austriaca, savoarea si putin rafinament, atunci Kaiserschmarrn cu compot de prune este alegerea perfecta.
Acest preparat emblematic al bucatariei austriece este cunoscut pentru textura sa pufoasa si gustul dulce-acrisor al compotului de prune sau pireului de mere.
Fiecare lingurita este experioenta memorabila.
Originar din epoca imperială, Kaiserschmarrn a fost preferatul impăratului Franz Joseph I al Austriei, de la care isi trage si numele („Kaiser” inseamna imparat).
Desertul impresionează prin aspectul sau aparent simplu.
Kaiserschmarrn cu compot de prune nu este doar un desert, ci si o experienta culturala. In cafenelele vieneze, este adesea servit cu un strop de zahar pudra deasupra si un piure de mere.
Este un fel de clatita rupta, cu textura moale si aerata, pufoasa.
Compotul de prune poate fi inlocuit de piure-ul de mere sau alte fructe de sezon, gem sau sos de fructe.
Kaiserschmarrn cu compot de prune este mai mult decat un simplu desert – este o traditie imperiala, un adevarat rasfat pentru papile gustative.
Alte retete de Kaiserschmarrn:
- Kaiserschmarrn-clatiteaustriece-cu piure de mere
- Kaisermarrn cu dovleac
- Kaisermarrn cu smochine caramelizate
- Kaiserschmarrn cu bacon si ceapa verde

INGREDIENTE:
Pentru clatite:
4 oua
250 ml lapte
4 linguri zahar
1 praf de sare
200 g faina
1/2 lingurita praf de copt
1 varf cutit scortisoara
1 lingura smantana
80 g stafide
1 lingura rom
50 g unt
Pentru compot:
14 prune
1/2 pastaie vanilie
2 cuisoare
4 linguri zahar
3/4 cana apa
Zahar pudra cu scortisoara pentru tapetare
PREPARARE:
Punem stafidele intr-un bol si le stropim cu rom.
Pregatim compotul fierband pentru inceput apa cu zaharul pana da semne ca devine un sirop. Adaugam 1/2 pasatie vanilie, cuisoarele si prunele fara samburi, taiate in jumatate. Le fierbem putin, doar pana incep sa devina moi.
Pregatim clatitele amestecand pentru inceput faina cu praf de copt si scortisoara. Separam ouale. Mixam galbenusurile cu lapte, smantana, 1/2 din cantitatea de zahar, apoi incorporam faina. Batem albusurile spuma tare cu restul ed zahar si le adaugam compozitiei de mai sus, amestecand usor. La final adaugam stafidele.
Topim untul intr-o tigaie cu diametrul cat mai mare. Turnam aluatul si avem grija sa il rumenim. Pentru a-l rumeni si pe partea cealalta rupem bucati din aluat in tigaie si le intoarcem. Cand s-au rumenit uniform, pe ambele parti, luam tigaia de pe foc.
Punem clatitele intr-un vas, facand loc in mijloc pentru compotul de prune.
Mancam imediat, presarand zahar pudra si un praf de scortisoara.
Yammy!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.
Foarte bun!!!Yummyyy
Multumesc!