Cartofi noi copti cu branzeturi
Cartofi noi copti cu branzeturi. Cartofi noi copti cu branzeturi – reteta de cartofi noi la cuptor aromati si gustosi.
Cartofi noi copti cu branzeturi – reteta de cartofi noi la cuptor aromati si gustosi.
Pregatirea lor este foarte simpla si si foarte usoara.
Pentru ca acestia sa ramana moi la interior si usor crocanti la exterior vor fi fierti pentru inceput, astfel incat sa fie gatiti pe jumatate.
Noua ne plac foarte mult cartofii noi si ii pregatesc aproape tot anul, dar cei mai buni sunt primavara.
Toate retetele pregatite cu cartofi noi le gasesti daca apesi aici.
Retetele preferate de cei care imi urmaresc blogul:
- 1. SUPA GROASA DE CARTOFI NOI
- 2. SALATA NICOISE
- 3. SALATA GRECEASCA DE CARTOFI CU FETA
- 4. CARTOFI NOI PRAJITI CU UNT SI MARAR
Cartofii noi se gatesc mai repede si mai usor decat cei vechi. Daca sunt foarte noi nu este nevoie sa ii curatati de coaja.
Trebuie doar sa ii spalati bine sub jet de apa.
Ii puneti la fiert doar in apa rece cu sare!
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de cartofi noi copti cu branzeturi:
INGREDIENTE:
cartofi noi
sare de mare
piper
usturoi granulat
ulei de masline- spray
kaizer
unt
telemea
cascaval
PREPARARE:
Am pus cartofii noi cu coaja, foarte bine spalati in prealabil, la fiert pentru 10 minute. Daca sunt foarte mari au nevoie de 15 minute de gatire.
Dupa acest interval pot fi scursi si decojiti. Daca sunt mici nu este nevoie sa fie indepartata coaja.
Am stropit cartofii cu spray cu ulei.
Daca nu aveti spray cu lei, puneti ulei de masline intr-un bol si tavaliti cartofii cat sunt inca calzi.
Cartofii vor fi pusi intr-un vas termorezistent. I-am asezonat cu sare, piper si foarte putin usturoi granulat. Printre cartofi am pus fasii de kaizer.
Daca aveti cartofi foarte mari ii taieti in jumatate sau chiar in sferturi. Peste fiecare cartof am pus foarte putin unt ( aproximativ de marimea unei alune de padure).
Am acoperit cu un capac (folie de staniol) si am pus cartofii in cuptorul preincalzit la 200°C pentru aproximativ 20 minute.
Am luat capacul /folia si i-am lasat sa se rumeneasca.
Am presarat branzeturile rase si amestecate in prealabil si am pus cartofii noi copti cu branzeturi la cuptor pana cand acestea s-au topit.
Am mancat cartofii copti cu branzeturi cat timp au fost inca calzi cu o salata verde cu ridichi.
Minunati!
Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.
Excelenta reteta, iubesc cartofii noi 🙂
Multumesc!