Ciorba ungureasca de porc cu dafin
Ciorba ungureasca de porc cu dafin. Socrii mei stau la noi de ceva vreme, asa ca profit de acest lucru pentru a afla cat mai multe retete unguresti de la soacra mea.
Ciorba ungureasca de porc cu dafin este o ciorba cu carne de porc, cartofi si rantas, in care se adauga smantana la masa, pentru a desavarsi gustul bun, dar si pentru ca ardelenii cred ca pun smantana in orice.
Socrii mei stau la noi de ceva vreme, asa ca profit de acest lucru pentru a afla cat mai multe retete unguresti de la soacra mea.
Este prima oara cand aud ca se pune rantas intr-o ciorba. Recunosc ca am avut retineri, dar cand am gustat mi-a placut.
Tot de la soacra mea am preluat retetele si am pregatit prajitura Kati, prajitura Jerbo, prajitura Arlechin, supa de chimen, friptura simpla de ied la tava, conopida cu maioneza si mustar, rulada de chiftea cu oua la cuptor. Ce nu am pus inca pe blog sunt pogacelele – incerc sa le fac si pe acestea curand.
Un singur lucru nu am mancat in casa soacrei mele: langosi. Dar pentru asta imi satisfac pofta cand fac cumparaturile la Metro. In parcare este un chiosc unde o familie de unguri vinde kurtos kalacs si langosi, asa ca imi cumpar de acolo cand am pofta.
Revenind la ciorba ungureasca de porc cu dafin trebuie sa recunosc ca este o surpriza placuta. Te incalzeste la pranz si simti ca este fix ce aveai nevoie pentru a-ti potoli foamea. Este posbil sa iti placa atat de mult incat sa mai ceri un bol. Daca pui si o paine cu cartofi, un ardei iute, atunci totul va fi perfect.
De aceea las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru ciorba de porc cu dafin.
INGREDIENTE:
500 g carne de porc slaba
1 ceapa
1 ardei gras rosu
500 g cartofi
3-4 frunze dafin
2 linguri rase faina
ulei
sare
piper
otet
Pentru servit:
Smantana
PREPARARE:
Calim ceapa, apoi adaugam boia dulce de ardei si carnea. Le calim pana carnea isi schimba culoarea.
Stingem cu o cana de apa, adaugam ardeiul gras si lasam sa fiarba la foc mic cu capacul pus, pana carnea este aproape fiarta.
In acest timp calim separat faina in 2 linguri ulei.
Stingem rantasul cu apa rece, apoi il adaugam in oala cu carne. Turnam 1.8-2 l apa fierbinte, frunze de dafin, un catel de usturoi taiat fin si cartofii taiati cuburi.
Asezonam cu sare si piper proaspat macinat.
Lasam pe foc mic pana se fierb cartofii si carnea. Cu 5 minute inainte sa oprim focul adaugam otet dupa gust.
Servim ciorba calda cu smantana.
Pofta buna!
Uau, imi aminteste de copilarie, era ciorba clasica a vacantelor petrecute in Ardeal. Super !
🙂
Cum arataaaa….
😉