Rulada din chiftea cu oua la cuptor
Rulada din chiftea cu oua la cuptor
Rulada din chiftea cu oua la cuptor
Rulada din chiftea cu oua la cuptor este o reteta savuroasa, perfecta pentru orice masa de pranz sau cina.
Preparatul este consistent si plin de arome, oferind un contrast frumos intre carnea tocata si ouale fierte.
Se pregateste foarte usor si simplu si este foarte gustoasa.
Este o rulada din carne tocata cu oua fierte in interior, ce dau un aspect deosebit in momentul in care rulada este taiata felii.
Alte retete cu carne tocata si oua:
Am ales sa o pregatesc o rulada simpla de carne tocata, ca o chiftea, dar puteti pune si diverse legume (morcov, ardei gras rosu, ciuperci) ce aduc un plus de culoare si savoare.
Daca vreti sa incercati trebuie sa le sotati in prealabil.
Ai mei nu sunt fani legume in acest tip de rulada din carne tocata, asa ca eu le-am scos din start din lista de ingrediente.
O alta rulada din carne tocata ce le place foarte mult este cea pe care o pregatim in perioada sarbatorilor de iarna, aceasta avand ca umplutura muschiulet de porc impletit si este invelita in prapur.
In Germania tipul acesta de reteta este numit „cozonac de carne” iar in SUA „meatloaf„.
Sfaturi
- Folositi carne de porc simpla sau amesteca de porc cu vita
- Nu fierbeti ouale excesiv, caci se vor gati si in cuptor
- Daca vreti oua moi le lasati pe foc 6 minute. Pentru oua mai tari 8 minute.
- Puteti adauga ce verdeturi va plac: marar, patrunjel, cimbru. Pot fi proaspete sau uscate.
- Pentru aroma speciala presarati boia afumata sau amesteca de boia afumata cu boia dulce.
Acum va las sa vedeti modul de preparare pentru rulada de chiftea cu oua la cuptor si ingredentele de care aveti nevoie:
Ingrediente:
800 g carne de porc tocata
o felie franzela inmuiata in apa
un cartof mic ras fin
o lingurita varfuita cimbru uscat
o lingurita paprika afumata / boia dulce de ardei
3 catei usturoi pisati
sare
piper
2 oua
3 oua fierte timp de 7 minute
2 oua pentru legare compozitie de carne
3 linguri ulei
3 linguri apa
Pentru tapetare vas:
un cub mic unt
2-3 linguri pesmet
Cum se face:
Pregatirea oualor
Am pus ouale in apa rece cu sare la fiert.
Le-am lasat sa se gateasca putin peste 7 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca.
Cand au fost gata le-am curatat de coaja.
In acest moment am preincalzit cuptorul la 180°C.
Prepararea compozitiei de chiftea
Am amestecat carnea tocata cu condimentele
Apoi am pus in compozitie painea inmuiata, scursa si rupta cat mai fin si cartoful ras.
Daca toci carnea acasa poti sa pui langa ea cartoful si painea inmuiata si stoarsa.
Am incorporat 2 oua batute si am amestecat compozitia (cu mana) pana s-a omogenizat.
Asamblarea ruladei
Pe o suprafata plana am intins o foaie de copt. Potio folosi si foloie alimentara sau staniol.
Am pus compozitia de carne pe aceasta si am format un dreptunghi cu lungimea laturii cat a vasului in care voi coace.
Se aranjeaza oale pe margine si se ruleaza in jurul acestora.
Se tapeteaza forma cu unt si pesmet.
Varianta mai simpla este sa pun direct in vas un strat de carne gros (cu 10-15% mai putin de jumatate din cantitatea de carne).
Se aranjeaza ouale fierte apoi se acopera cu restul de carne.
Daca ai rulat carnea in hartie de copt o vei muta in forma.
Coacerea ruladei
Am stropit rulada, care este in realitate o chiftea uriasa, cu apa, ulei.
Peste aceasta am presarat putina boia dulce de ardei.
Am acoperit-o cu folie de staniol sau hartie de copt/ capac si am copt-o timp de aproximativ 90 minute.
In functie de puterea cuptorului din dotare poate fi gata mai repede.
In acest timp am avut grija sa mai umezesc, din cand in cand, partea de sus, pentru ca aceasta sa ramana frageda si sa sa nu se crape.
Servire
Dupa ce se raceste putin se poate taia in felii.
Este perefecta atat calda, cat si rece.
Cu ce poti manca rulada de chiftea cu oua la cuptor?
Noi am mancat-o cu piure sau cartofi prajiti/ copti si salata verde.
Poate fi mancata si simpla, ca aperitiv.
Pofta buna!
Pagina mea de Instagram o gasesti aici
Pagina mea de Facebook este aici.
Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.
Multumesc pentru poza si impresii Georgi Ghi
Multumesc, Mary Petcu pentru poza!
Arata foarte bine! Am sa încerc!
este si foarte gustoasa!
Numi plac retele im care ramane gustul tare de carne măcinată, mie rau de la ele!
Foarte buna a iesit
Multumesc!