CIORBA DE LOBODA CU OU SI SMANTANA

March 31, 2014 | CATEGORIA

ciorba-de-loboda-cu-ou-si-smantana-0a

Ciorba de loboda este perfecta primavara. Simpla si usor de pregatit ne incanta papile gustative. Pur si simplu minunata!

INGREDIENTE:

30 legaturi mici de loboda
2 cepe medii
500 ml bors/ sucul de la 1 lamaie
1 morcov mediu
1 felie telina
sare
piper
1 galbenus de ou
200 ml smantana pentru gatit
1.5 l apa

PREPARARE:

Spalam loboda sub jet de apa rece, apoi o tocam marunt.

ciorba-de-loboda-cu-ou-si-smantana-1

Dam prin razatoare morcovul si telina, iar ceapa o tocam marunt. Calim ceapa, apoi adaugam morcovul si telina si le calim impreuna 1 minut. Le punem peste loboda si lasam sa fiarba la foc mic.

ciorba-de-loboda-cu-ou-si-smantana-2

Cu 10 minute inainte sa oprim focul adaugam borsul fiert in prealabil si asezonam cu sare si piper in functie de gust. Cand ciorba este gata luam de pe foc si adaugam galbenusul batut cu smantana si un polonic de zeama calda.

ciorba-de-loboda-cu-ou-si-smantana-3

Mai punem pe foc in jur de 1 minut si ciorba este gata!
Pofta buna!

Ciorba cu loboda mai gasiti aici:
1. Ciorba de loboda
2. Ciorba de primavara
3. Ciorba de loboda cu sau fara carne
4. Ciorba de loboda rosie cu sira de miel

Comentarii

  • Sti ce am facut prima data dupa ce am citit reteta ? Am inghitit in sec !
    Si a doua oara ??? Am trecuto la…de facut ! Dar pe aici apare loboda doar prin vara….tot asa si alba si rosie .
    Te tzuc cu drag Cristina !

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Sidy!

  • Delicioasa!! Imi place!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Haplea!

  • Saptamana trecuta am papat si eu , dar facuta de tati !! 🙂

    • diva in bucatarie

      😉

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *