Spaghetti baneasa cu sos ragu de pui

1 aprilie 2014Diva in Bucatarie

Spaghetti baneasa cu sos ragu de pui. Vom amesteca cat de des putem si eventual mai adauagam supa /apa daca se evapora lichidul prea repede. Spre sfarsit adaugam laptele si lasam sa fiarba pana scade compozitia.

INGREDIENTE:

400 g Spaghetti Baneasa

Pentru sos:
500 g carne tocata de pui
100 g carne de porc tocata
50 g bacon
200 g pulpa de rosii
200 ml suc de rosii gros (bulion)
1 morcov
1 ceapa
1 feliuta telina
100 ml vin alb sec
2-3 catei usturoi
1 frunza de dafin
50 g unt
sare
piper proaspat macinat
1 praf de cuisoare proaspat ras
1/4 lingurita oregano uscat
200-300 ml supa de pui
200 ml lapte

PREPARARE:

Curatam morcovul, telina si ceapa, le spalam. Radem morcovul (prin razatoarea cea mai fina), apoi tocam cubulete mici ceapa, telina si baconul. Topim untul intr-o tigaie. Cand acesta incepe sa sfaraie adaugam legumele rase si baconul pentru a le cali la foc mic pana se inmoaie, apoi punem usturoiul zdrobit si lasam cateva secunde sa se caleasca. Adaugam cele doua tipuri de carne, praful de cuisoare, oregano si frunza de dafin. Condimentam cu sare si piper proaspat macinat si lasam pe foc, amestecand destul de des, pana cand carnea este bine rumenita si usor crocanta.

sos-ragu-din-pui-si-porc-1

Apoi turnam vinul si fierbem in jur de 10 minute, continuand sa amestecam constant. Dupa ce se evapora vinul adaugam pasta de tomate, pe care am dizolvat-o in 200 ml supa de vita fierbinte, pulpa de rosii si bulionul, amestecam, acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic in jur de o ora si jumatate.

sos-ragu-din-pui-si-porc-2

Vom amesteca cat de des putem si eventual mai adauagam supa /apa daca se evapora lichidul prea repede. Spre sfarsit adaugam laptele si lasam sa fiarba pana scade compozitia.
Cand sosul este gata il mentinem la caldura si pregatim pastele conform instructiunilor de pe pachet.

spaghetti-baneasa-cu-sos-ragu-de-pui--1-1

Scurgem pastele, le trecem sub jet de apa rece, apoi le punem in boluri. Peste acestea punem sos si parmezan ras si servim.

Hmmm, sunt perfecte!
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *