Fursecuri cu nuca si cacao
Fursecuri cu nuca si cacao. Fursecuri fragede cu nuca si cacao, delicii perfecte pentru Craciun sau Sarbatori Pascale, dar si pentru momentele in care va doriti ceva bun si dulce.
Fursecuri fragede cu nuca si cacao, delicii perfecte pentru Craciun sau Sarbatori Pascale, dar si pentru momentele in care va doriti ceva bun si dulce.
Aceste fursecuri fragede cu nuca si cacao sunt si tare frumusele. Sunt fursecuri cu unt, asa ca aveti grija sa folositi unt gras, minim 80 % grasime pentru a iesi delicioase.
In prajituri dulciuri nu se face rabat la calitate. Daca folositi unt cu 65% grasime nu faceti economie la bani, ci reduceti din calitatea produsului final.
Daca vreti sa iasa cele mai fragede fursecuri folositi unt bun. Si, daca totusi folositi din motive medicale sau personale unt cu continut scazut de grasime veti pune o idee mai multa faina.
In fiecare an imi doresc sa pun pe masa de sarbatori o reteta noua, sa ii surprind pe ai, asa ca reteta aceastor fursecuri cu nuca si cacao a fost vedeta de Craciun anul trecut.
Am facut un platou mare cu o multimer de fursecuri pentru a-l astepta pe Mos Craciun: fursecuri cu unt si vanilie, turta dulce, nuci umplute cu crema, covrigei dulci fragezi.
O parte din fursecuri le-am oferit si colindatorilor. Toate retetele mele de fursecuri le gasiti aici.
Daca vreti sa pregatiti si biscuiti, puteti sa va inspirati din colectia de retete de biscuiti.
Reteta acestor fursecuri fragede pe care le-am facut pentru Craciun este foarte simpla si foarte gustoasa. Umplutura din nuca cu albus, un fel de bezea cu nuca, ii da o savoare aparte.
Asa cum va spuneam am facut aceste fursecuri de Craciun, dar fiul meu m-a rugat sa le pregatesc iar, asa ca am profitat de aceasta ocazie si le-am facut si poze.
Prin urmare, mai jos va las si etapele de pregatire prezentate pas cu pas. Orice incepator in bucatarie poate face fursecuri cu nuca si cacao.
Va promit ca daca le veti incerca veti avea parte de cele mai bune fursecuri si veti reface reteta de cate ori veti avea ocazia.
Sunt sigura ca aveti toate ingredientele in casa, asa ca va las sa vedeti cum se fac fursecurile cu nuca si cacao.
Ingrediente fursecuri cu nuca si cacao:
120 g unt
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
175 g faina + faina pentru lucru
120 g nuci tocate fin
1 lingura praf de cacao neagra
1 lingurita scortisoara
1 lingurita praf de copt
1 ou
Pentru decor:
60 g nuca tocata fin
1 albus
Pentru decor:
60 g ciocolata cu lapte
1 lingura lapte
Mod de preparare fursecuri cu nuca si cacao:
Mixam untul cu zahar si zahar vanilat pana obtinem o compozitie cremoasa, apoi incorporam oul.
Amestecam faina cu nucile, praful de cacao, scortisoara si praful de copt. Le adaugam cremei de unt cu ou si amestecam pana obtinem un aluat omogen.
Realizam 2 suluri lungi cu diametrul de 3 cm. Le invelim in folie si le lasam la rece peste noapte.
Presaram faina pe masa de lucru si taiem sulurile in 40 bucati. Din acestea realizam bile pe care le vom aseza in tava de copt.
In fiecare bila realixam o adancitura cu varful umezit al unui deget. Batem albusul spuma tare si il amestecam cu nuca, apoi il punem in adancitura din aluat.
Timpul de coacere pentru aceste fursecuri cu nuca si cacao este de 12 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
Le scoatem cand sunt coapte si le lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi le decoram cu ciocolata topita.
Pofta buna!
Va invit sa ma urmariti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
Delicioase si frumos prezentate !
Multumesc, Mirela!