Choux aperitiv cu crema de branza

29 martie 2014Diva in Bucatarie

Choux aperitiv cu crema de branza. Incingem cuptorul la 220°C. Tapetam apoi o tava cu hartie de copt. Punem la foc mic apa si untul.

INGREDIENTE:
(pentru aprox 30 buc)

125 ml apa
30 g unt
sare
piper
un praf nucsoara rasa
75 g faina
2 oua

Pentru umplutura

250 g crema de branza Almette
1 galbenus de ou fiert de consistenta tare
1 felie mica ardei gras rosu
1 felie mica ardei gras galben
cateva fire patrunjel verde
sare
piper

PREPARARE:

Incingem cuptorul la 220°C. Tapetam apoi o tava cu hartie de copt. Punem la foc mic apa si untul.

choux-aperitiv-cu-crema-de-branza-1

Adaugam faina, amestecam pana se omogenizeaza, apoi luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin. Incorporam pe rand ouale, amestecand cu mixerul dupa fiecare in parte. Asezonam cu sare, piper si un praf de nucsoara rasa.

choux-aperitiv-cu-crema-de-branza-2

Punem aluatul intr-un sprit si spritam rozete de 3-4 cm, lasand distanta intre ele.

choux-aperitiv-cu-crema-de-branza-3

Coboram temperatura cuptorului la 190°C si le coacem timp de aproximativ 25 minute (pana se rumesc usor). Le scoatem cand sunt coapte si le taiem pe jumatate cat sunt inca fierbinti cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie.

choux-aperitiv-cu-crema-de-branza-4

Pentru a realiza crema amestecam crema de branza cu un galbenus de ou fiert, ardeii tocati cuburi mici, patrunjelul tocat fin, sare si piper.

choux-aperitiv-cu-crema-de-branza-5

Umplem choux-urile cu crema si le servim sau le pastram la rece cateva ore inainte de a le servi.

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Wooow, tocmai mi-a venit o idee cand m-am uitat la reteta asta, abia astept sa le incerc si eu! Arata foarte frumos!

  2. Buna seara
    Vroiam sa intreb daca choux-urile nu se inmoaie de la crema de branza? Sau pot sta la frigider umplute cu crema de branza mai mult timp? Multumesc anticipat pentru raspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *