Tocanita picanta de dovlecei – de post
Tocanita picanta de dovlecei – de post. Calim ceapa cu morcovul, fulgii de ardei iute si ardeiul gras. Adaugam dovlecelul curatat de coaja si taiat in cuburi. Calim impreuna in jur de 2 minute.
INGREDIENTE:
3 dovlecei medii (650 g)
1 ceapa mare sau 2 medii
1 morcov mic
1/2 ardei gras rosu
1/2 lingurita fulgi ardei iute
2 catei usturoi
1 ceasca suc de rosii
1 frunza dafin
1/4 lingurita oregano uscat
sare
boabe de piper
PREPARARE:
Calim ceapa cu morcovul, fulgii de ardei iute si ardeiul gras. Adaugam dovlecelul curatat de coaja si taiat in cuburi. Calim impreuna in jur de 2 minute.
Adaugam 150 ml apa si fierbem in jur de 5 minute. Adaugam sucul de rosii, usturoiul tocat, frunza de dafin, boabele de piper, sare si putin oregano uscat. Mutam totul intr-un vas termorezistent si dam la cuptorul preincalzit la 200°C in jur de 30-40 minute, pana da semne sosul ca se ingroasa.
Scoatem din cuptor cand sosul capata consistenta si servim.
Pofta buna!
Ce buna trebuie sa fie,eu m-am indragostit de mancarurile cu legume de la bunica.In perioada postului facea o sumedenie de bunatati !Te pup ! <3
Te pup, Flory!
Ce bunatate. Imi place mult dovlecelul gatit si il pun in tot felul de mancaruri.
Si noua ne place!
Imi place dovlecelul, am un zucchini in frigider si deja stiu ce am sa fac cu el. Pup!
Te pup, Adela!