Tocanita picanta de dovlecei – de post

28 martie 2014Diva in Bucatarie

Tocanita picanta de dovlecei – de post. Calim ceapa cu morcovul, fulgii de ardei iute si ardeiul gras. Adaugam dovlecelul curatat de coaja si taiat in cuburi. Calim impreuna in jur de 2 minute.

INGREDIENTE:

3 dovlecei medii (650 g)
1 ceapa mare sau 2 medii
1 morcov mic
1/2 ardei gras rosu
1/2 lingurita fulgi ardei iute
2 catei usturoi
1 ceasca suc de rosii
1 frunza dafin
1/4 lingurita oregano uscat
sare
boabe de piper

PREPARARE:

Calim ceapa cu morcovul, fulgii de ardei iute si ardeiul gras. Adaugam dovlecelul curatat de coaja si taiat in cuburi. Calim impreuna in jur de 2 minute.

tocanita-picanta-de-dovlecei-de-post-1

Adaugam 150 ml apa si fierbem in jur de 5 minute. Adaugam sucul de rosii, usturoiul tocat, frunza de dafin, boabele de piper, sare si putin oregano uscat. Mutam totul intr-un vas termorezistent si dam la cuptorul preincalzit la 200°C in jur de 30-40 minute, pana da semne sosul ca se ingroasa.

tocanita-picanta-de-dovlecei-de-post-2

Scoatem din cuptor cand sosul capata consistenta si servim.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Ce buna trebuie sa fie,eu m-am indragostit de mancarurile cu legume de la bunica.In perioada postului facea o sumedenie de bunatati !Te pup ! <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *