fbpx

RETETE RECENTE

CIORBA DE LOBODA

March 24, 2011 | CATEGORIA

 

Ciorba de loboda rosie – reteta de ciorba de loboda cu leustean – este una din cele bune ciorbe de primavara se face rapid, usor si este foarte gustoasa.

Ciorba de loboda este gata in 30 minute si poate fi pregatita de orice incepator in ale gatitului.

INGREDIENTE:

10 legaturi de loboda
2 cepe
sucul de la 1 lamaie
2 morcovi
1 ardei kapia
1/2 telina mica
2 linguri orez
cateva frunze de leustean
o legatura patrunjel
sare
piper

Optional:
3 oua
2 felii bacon
1 lingura ulei – pentru omleta

PREPARARE:

Spalam loboda fara sa o rupem.

Dam prin razatoare morcovul, telina si ardeiul, iar ceapa o tocam marunt. Calim ceapa, apoi adaugam ardeiul, morcovul, telina si orezul si le calim impreuna 1 minut.

Intre timp tocam marunt loboda. O punem si pe aceasta in oala, apoi adaugam apa si fierbem maxim 20 de minute. In timp ce oala este pe foc potrivim de sare si piper, apoi punem sucul de la lamaie si leusteanul.

Separat facem o omleta cu bacon, pe care o taiem fasii si o adaugam in ciorba, se mai lasa 1 minut sa fiarba.

In farfurie putem pune patrunjel tocat marunt.

POFTA BUNA!

 

Iata si poza veche, de la inceputurile blogului.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *