Ciorba de loboda

24 martie 2011Diva in Bucatarie

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda rosie, reteta aromata cu leustean

Ciorba de loboda rosie este o reteta delicioasa, una din cele bune ciorbe de primavara.

Se face rapid, usor si este foarte gustoasa.

Este o reteta simpla, lejera, ieftina, usor si rapid de pregatit, perfecta pentru organism dupa un anotimp in care s-au consumat multe mancaruri grele.

Ciorba de loboda rosie este gata in 30 minute si poate fi pregatita de orice incepator in ale gatitului.

Nu stiu cum sa va spun dar ciorba aceasta merge foarte bine cu leustean. Aroma acestuia este fix ceea ce are nevoie ciorba pentru ca sa mai ceri o portie.

Daca va plac ciorbele consistente puteti adauga si unul sau doi cartofi sau, la final, orez fiert separat.

Eu prefer ciorba de loboda rosie mai lejera, ca sa simt ca aduc primavara in farfurie. O puteti pregati si vara, in zilele toride, caci o sa va racoreasca.

Benzile de omleta sunt o metafora pentru papadiile care apar la inceputul primaverii. Daca alegeti sa o mancati fara acestea este o ciorba de post foarte gustoasa.

Puteti acri ciorba de loboda rosie dupa gust cu  suc de lamaie sau cu bors.

Alte retete de ciorba cu loboda:

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru ciorba de loboda rosie explicat pas cu pas:

Ingrediente:

10 legaturi de loboda
2 cepe
sucul de la 1 lamaie
2 morcovi
1 ardei kapia
1/2 telina mica
2 linguri orez
cateva frunze de leustean
o legatura patrunjel
sare
piper

Optional:
3 oua
2 felii bacon
1 lingura ulei – pentru omleta

Mod de preparare ciorba de loboda:

Spalam loboda fara sa o rupem.

Dam prin razatoare morcovul, telina si ardeiul, iar ceapa o tocam marunt. Calim ceapa, apoi adaugam ardeiul, morcovul, telina si orezul si le calim impreuna 1 minut.

Intre timp tocam marunt loboda. O punem si pe aceasta in oala, apoi adaugam apa si fierbem maxim 20 de minute. In timp ce oala este pe foc potrivim de sare si piper, apoi punem sucul de la lamaie si leusteanul.

Separat facem o omleta cu bacon, pe care o taiem fasii si o adaugam in ciorba, se mai lasa 1 minut sa fiarba.

In farfurie putem pune patrunjel tocat marunt.

POFTA BUNA!

Iata si poza veche, de la inceputurile blogului.

Va invit sa ma urmariti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gaseiti daca apasati aici.

Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *