Budinca de orez cu urzici

25 martie 2011Diva in Bucatarie

Budinca de orez cu urzici. Coacem budinca la 180° C timp de 35 de minute, sau pana se rumeneste mozzarella. O lasam o ora sa se odihneasca inainte sa o servim.

INGREDIENTE:

1/2 kg urzici
1 ceasca de orez
75 g unt
100 g mozzarella rasa
2 oua + 1 albus
1 lingurita boia de ardei dulce
1 lingurita faina
1 catel usturoi pisat
sare
piper
rozmarin, cimbrisor si menta 2-3 fire mici
unt pentru uns vasul si o lingura de pesmet pentru tapetare

PREPARARE:

Curatam si spala in apa multa urzicile, apoi le fierbem in apa clocotita cu sare. Dupa ce s-au fiert le scurgem si le tocam. Amestecam urzicile cu 25 g unt pe care il topim, 30 g mozzarella rasa, boia de ardei, usturoi si faina. Asezonam cu sare si piper si amestecam astfel incat se se omogenizeze compozitia. Amestecam apoi cu albusul batut spuma. Orezul fiert il amestecam cu 50 g mozzarella rasa, restul de unt topit, sare si verdeturi tocate. Punem apoi cele 2 oua batute si amestecam pentru omgenizare.

Ungem un vas termorezistent cu un unt si il tapetam cu pesmet. Punem jumatate din cantitatea de orez in vas, o intindem, apoi punem un strat de urzici, terminand cu stratul de orez peste care presaram restul de mozzarella rasa.

Coacem budinca la 180° C timp de 35 de minute, sau pana se rumeneste mozzarella. O lasam o ora sa se odihneasca inainte sa o servim.
Musafirii mei au mancat budinca pe post de garnirnitura langa cotelete de porc aromat in bere si au fost foarte incantati.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *