Supa nemteasca de cartofi cu carnati

23 septembrie 2013Diva in Bucatarie

Supa nemteasca de cartofi cu carnati. Ciorba de cartofi cu carnati.

Supa nemteasca de cartofi cu carnati este zama cu care imi place sa ma rasfat la pranz. Se pregateste foarte usor, este economica, delicioasa si satioasa.

Desi este o mancare ce s-ar potrivi anotimpului geros, supa aceasta merge pregatita si cu cartofi noi.

Sunt suficiente perioade in zilele de vara in care ploua multe zile la rand, asa ca o poti face si vara. Zau ca supa aceasta merge la fix.

Supa nemteasca de cartofi cu carnati fac adesea cand raman in pana de idei si vreau sa stiu ca merg la sigur cu reteta pentru a face ceva pe gustul baiatului meu.

Lui ii plac carnatii, chiftelutele, mititetii si sarmalele. Aproape tot ce se gateste cu carne tocata.

Cand era mic refuza friptura clasica, sau orice alta bucata mare de carne, dar cu chifltelutele si carnatii nu avea o problema.

Mai multe retete de supe si ciorbe de cartofi am strans intr-o colectie: 8 retete de supa / ciorba cu cartofi.

Supa groasa de cartofi noi, ciorba de cartofi cu afumatura, reteta de vara cu suc de rosii si leustean, dar si restul au fost apreciate de cei care le-au incercat.

Daca vreti sa stiti cum se gateaste una din cele mai bune supe de cartofi, o reteta in stil ardelenesc, dar cu influente nemtesti, atunci urmariti reteta de mai jos.

Sunt sigura ca o sa va placa. Colegii lui Harry, veniti in vizita sa pregateasca un proiect pentru scoala au terminat tot din castroane. Iar copiii nu prea sunt diplomati.

Un amanunt important: trebuie sa folosesti smantana cu procent mare de grasime pentru gatit.

Supa nemteasca de cartofi cu carnati poate fi intalnita si sub numele de supa Frankfurter – fiind pregatita cu carnati/ crenvursti ce poarta acest nume.

Iti las ingredientele si modul de preparare pas cu pas si cu poze ,pentru supa nemteasca de cartofi cu carnati.

Ingrediente supa nemteasca de cartofi cu carnati:

1 kg de cartofi
1 ceapa mare
1 morcov mediu
1.2 l supa legume
200 ml smantana pentru gatit
3 carnati (nu foarte grosi)
1 frunza dafin
sare
piper
3 linguri ulei

Cum se face supa nemteasca de cartofi cu carnati:

Am calit carnatii taiati felii. Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti i-am scos pe un prosop de hartie, astfel incat sa fie absorbit surplusul de ulei.

SUPA-NEMTEASCA-DE-CARTOFI-CU-CARNATI-1

Am sotat ceapa tocata marunt si morcovul ras fin in uleiul in care am prajit carnatii.

Le-am lasat pe foc pana s-au inmuiat, apoi am adaugat cartofii taiati cuburi medii.

SUPA-NEMTEASCA-DE-CARTOFI-CU-CARNATI-2

Dupa cateva minute (3-4) am stins cu supa de legume (apasa aici ca sa citesti cum se face), am adaugat frunza de dafin si boabe de piper si am fiert la foc mediu timp de 10-12 minute.

Am luat de pe foc si am scos aproximativ 1/3 din cartofi. Pe ascesatia i-am pasat.

I-am pus la loc in oala, am adaugat adaugat carnatii si am continuat sa fierb inca 5-6 minute.

SUPA-NEMTEASCA-DE-CARTOFI-CU-CARNATI-3

Dupa acest interval am presarat sare.

Am oprit focul si am lasat supa 2 minute. Am amestecat smantana pentru gatit cu un polonic mare din supa fierbinte, apoi am turnat-o in oala si am amestecat pana s-a omogenizat.

Supa nemteasca de cartofi cu carnati este gata!

Am mancat-o calda cu putin patrunjel verde sau busuioc tocat marunt.

SUPA-NEMTEASCA-DE-CARTOFI-CU-CARNATI

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Supa nemteasca de cartofi cu carnati pregatita de Neli

supa nemteasca de cartofi cu carnati Neli - diva

Multumesc, Sanda pentru poza!

Anda Mihaela arata tare apetisanta supa de cartofi pregatita de tine! Multumesc pentru feedback!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Intrebare:cu supa de legume cum procedam?fierbem niste legume si le scoatem ,torneam zeama cum ar fi sau si legumele?si ce legume de preferat?

    1. Da. Eu fierb la foc mic multe legume in 1.5 l apa (4 morcovi, 1 ceapa mare sau 2 mici, 1 felie mare telina, 1 pastarnac sau 1 radacina patrunjel, 1/2 ardei gras rosu, 1 frunza dafin, 1 catel usturoi si uneori o gulie – sare pun aproape de final si cateva frunze de patrunjel). Las pana scade apa la 800-900 ml. Acest tip de supa il folosesc ca baza pentru alte mancaruri, fara sa pun chimicale. Supa o strecor si folosesc uneori si tifon pentru a fi foarte clara.

  2. Nota 5din 10!rețetă incompletă! Arată bine nimic de zis,mai multa poveste decât rețeta în sine! Supa de legume ne specificată (modul de obținere și conținut).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *