fbpx

RETETE RECENTE

SUPA NEMTEASCA DE CARTOFI CU CARNATI

September 23, 2013 | CATEGORIA

SUPA-NEMTEASCA-DE-CARTOFI-CU-CARNATI-01

Supa nemteasca de cartofi cu carnati este zama cu care imi place sa ma rasfat la pranz. Se pregateste foarte usor, este economica, delicioasa si satioasa.

Desi este o mancare ce s-ar potrivi anotimpului geros, supa aceasta merge pregatita si cu cartofi noi. Si avem suficiente perioade in zilele de vara in care ploua multe zile la rand. Zau ca supa aceasta merge la fix.

Supa nemteasca de cartofi cu carnati fac adesea cand raman in pana de idei si vreau sa stiu ca merg la sigur cu reteta pentru a face ceva pe gustul baiatului meu. Lui ii plac carnatii, chiftelutele, mititetii si sarmalele. Aproape tot ce se gateste cu carne tocata.

Cand era mic refuza friptura clasica, sau orice alta bucata mare de carne, dar cu chifltelutele si carnatii nu avea o problema.

Mai multe retete de supe si ciorbe de cartofi am strans intr-o colectie: 8 retete de supa / ciorba cu cartofi. Supa groasa de cartofi noi, ciorba de cartofi cu afumatura, reteta de vara cu suc de rosii si leustean, dar si restul au fost apreciate de cei care le-au incercat.

Daca vreti sa stiti cum se gateaste una din cele mai bune supe de cartofi, o reteta in stil ardelenesc, dar cu influente nemtesti, atunci urmariti reteta de mai jos. Sunt sigura ca o sa va placa. Colegii lui Harry, veniti in vizita sa pregateasca un proiect pentru scoala au terminat tot din castroane. Iar copiii nu prea sunt diplomati.

Un amanunt important: folositi smantana pentru gatit grasa!

Supa nemteasca de cartofi cu carnati poate fi intalnita si sub numele de supa Frankfurter – fiind pregatita cu carnati/ crenvursti ce poarta acest nume.

Va las ingredientele si modul de preparare descris pas cu pas pentru supa nemteasca de cartofi cu carnati.

INGREDIENTE:

1 kg de cartofi
1 ceapa mare
1 morcov mediu
1.2 l supa legume
200 ml smantana pentru gatit
3 carnati (nu foarte grosi)
1 frunza dafin
sare
piper
3 linguri ulei

PREPARARE:

Calim carnatii taiati felii. Ii scoatem apoi pe un prosop de hartie, astfel incat sa fie absorbit surplusul de ulei.

SUPA-NEMTEASCA-DE-CARTOFI-CU-CARNATI-1

Calim in uleiul in care am prajit carnatii si ceapa tocata mic si morcovul ras fin pana incep sa se inmoaie, apoi adaugam cartofii taiati cuburi medii.

SUPA-NEMTEASCA-DE-CARTOFI-CU-CARNATI-2

Stingem cu supa de legume, adaugam frunza de dafin si piper, apoi fierbem la foc mediu timp de 10-12 minute. Luam de pe foc, scoatem aproximativ 1/3 din cartofi si ii pasam. Punem la loc, adaugam carnatii si mai fierbem inca 5-6 minute.

SUPA-NEMTEASCA-DE-CARTOFI-CU-CARNATI-3

Dupa acest interval adaugam sare. Oprim focul, lasam 2 minute, apoi adaugam  smantana pentru gatit, amestecata in prelabil cu un polonic din supa. Supa este gata.
Servim supa calda cu putin patrunjel verde sau busuioc tocat marunt.

SUPA-NEMTEASCA-DE-CARTOFI-CU-CARNATI

Multumesc, Sanda pentru poza!

Anda Mihaela arata tare apetisanta supa de cartofi pregatita de tine! Multumesc pentru feedback!

Comentarii

  • DiaMar bucataria galbena

    Cat de apetisanta este.Nu as refuza un bol cu supa!

    • diva in bucatarie

      Cu drag!

  • Valentin

    Mmm… Lecker. Si nu ingrasa de loc, nein, nein.

    • diva in bucatarie

      🙂 ))

  • Ce bunatate de supa!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Rocsy!

  • MONA

    Ce bunatate!!!Surpriza nu a mai ramas nimic!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Mona!

  • Tare sunt curioasa de gustul supelor cu carnat..

    • diva in bucatarie

      just try it!

  • hhhmmm, cat de bine arata si ce culoare vie are, a iesit super, o supa delicioasa si sanatoasa, iti face pofta doar privind-o 🙂

  • corina

    Exact asta o sa fac eu de mancare azi cand ajung acasa de la lucru 🙂

  • Solomon Ion

    Foarte bună. O să mai încerc și alte retete.Multumesc

  • Bianca

    Si de unde supa de legume?

  • Marian

    Multumim de rețeta,a ieșit f f f buna.

  • Maria

    Intrebare:cu supa de legume cum procedam?fierbem niste legume si le scoatem ,torneam zeama cum ar fi sau si legumele?si ce legume de preferat?

    • Da. Eu fierb la foc mic multe legume in 1.5 l apa (4 morcovi, 1 ceapa mare sau 2 mici, 1 felie mare telina, 1 pastarnac sau 1 radacina patrunjel, 1/2 ardei gras rosu, 1 frunza dafin, 1 catel usturoi si uneori o gulie – sare pun aproape de final si cateva frunze de patrunjel). Las pana scade apa la 800-900 ml. Acest tip de supa il folosesc ca baza pentru alte mancaruri, fara sa pun chimicale. Supa o strecor si folosesc uneori si tifon pentru a fi foarte clara.

  • CIRITEL

    foarte buna a iesit.. am citit dupa cum ai facut si supa, o sa incerc si asa.

  • CIRITEL

    foarte buna a iesit.. am supa cu cuburi, dupa am citit cum ai facut tu si am sa incerc si asa.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *