fbpx

CHEC DIN ALBUSURI CU NUCA SI CIOCOLATA

September 24, 2013 | CATEGORIA

chec-din-albusuri-cu-nuca-si-ciocolata

Daca pastram albusurile le putem pregati in multe deserturi. Checul din albusuri este poate cel mai intalnit, asa ca va prezint una din retele cele mai simple si mai delicioase, in care am pus nuca si ciocolata.

INGREDIENTE

6 albusuri
1 cana faina
1 cana zahar
1 cana nuca macinata
1 plic praf de copt stins cu 1 lingura suc lamaie
1/2 lingurita esenta vanilie
50 g ciocolata cu lapte
1 lingura lapte

PREPARARE:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si esenta de vanilie. Incorporam faina amestecata cu praf de copt.

chec-din-albusuri-cu-nuca-si-ciocolata-1

Punem nuca si amestecam usor pana se omogenizeaza compozitia.

chec-din-albusuri-cu-nuca-si-ciocolata-2

Pastram cateva linguri din compozitie in care adaugam ciocolata topita la baine-marie cu o lingura de lapte, amestecam si turnam in tava peste restul compozitiei. Ridicam cu lingura de jos in sus pentru a obtine aspectul de marmorat.

Coacem checul in cuptorul preincalzit la 180° pentru 40 minute, apoi il scoatem si il lasam la racit pe un gratar.
Il servim ca atare sau pudrat cu zahar.

chec-din-albusuri-cu-nuca-si-ciocolata-01

Pofta buna!

Comentarii

  • Aww ce buuuun!!! Daca-i cu nuci e pe gustul meu. <3

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Diana!

  • Si mie imi plac checurile din albusuri,mai ales cu nuci,e bestial ! 😀

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Flory!

  • DiaMar bucataria galbena

    Vaaaai,cum arata!!!!!
    Mi-i o pofta!!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Mihaela!

  • Ce bine arată! Şi ce delicios trebuie să fie!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Liana!

  • Ct d ebine arata. Pozele sunt mereu exceptionale, stii sa iti pui in valoare preparatele. Bravo!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Rocsy!

  • Cele mai frumoase checuri faci! 🙂

    • diva in bucatarie

      Esti draguta!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *