Placinta strudel cu dovleac
Placinta strudel cu dovleac. Placinta cu dovleac. Strudel cu dovleac cu foi de placinta. Placinta rulata cu dovleac. Placinta cu bostan

Placinta strudel cu dovleac – reteta virala de toamna, un desert parfumat care cucereste toata familia
Toamna este anotimpul in care bucatariile miros a scortisoara, vanilie si dovleac copt. Si nimic nu surprinde mai bine esenta acestui sezon decat o placinta strudel cu dovleac – un desert usor de preparat, plin de arome calde.
Aceasta reteta de strudel cu dovleac este preferata mea, fiind combinatia perfecta intre simplitate si savoare.
De fiecare data cand o coc, casa se umple de miros de toamna si amintiri frumoase.
De ce sa alegi o placinta cu dovleac usoara si rapida
Spre deosebire de alte deserturi, acest strudel cu dovleac nu necesita mult efort. Se prepara rapid, folosind foi subtiri de placinta din comert, astfel incat toata magia sta in umplutura – un dovleac aromat, un praf de scortisoara si putin zahar brun.
Daca esti fan al deserturilor traditionale, sigur iti vor placea si celelalte retete cu dovleac de pe blog – precum placinta taraneasca cu dovleac sau placinta de post cu dovleac. perfecte pentru orice ocazie.
Aceasta reteta este ideala pentru oricine cauta un desert de toamna simplu si delicios, dar si pentru cei care vor sa aduca un strop de culoare si confort in zilele reci.
Dovleacul – ingredientul-minune al toamnei
Pe langa gustul sau minunat, dovleacul este o adevarata comoara pentru sanatate. Este bogat in fibre, vitamine si antioxidanti. Betacarotenul din pulpa ajuta la mentinerea vederii bune, sustine imunitatea si protejeaza pielea.
Cand afara ploua sau bate vantul, o felie de placinta cu dovleac calda, o cana de cafea si o paturica moale sunt tot ce ai nevoie pentru o seara perfecta.

Reteta completa de strudel cu dovleac – pas cu pas
Daca vrei sa incerci aceasta reteta acasa, iata tot ce trebuie sa stii:
- se foloseste dovleac copt sau ras crud;
 - se amesteca cu zahar, scortisoara si putin unt;
 - se ruleaza in foi subtiri de placinta;
 - se coace pana devine auriu si crocant.
 
Rezultatul? O placinta parfumata, frageda si plina de gust.
Vezi aici lista completa de ingrediente si modul de preparare pentru placinta „strudel” cu dovleac

INGREDIENTE:
(pentru 2 bucati – 20-24 felii)
2 kg dovleac placintar curatat de coaja si seminte
 275 g zahar
 1 plic zahat vanilat
 1 lingurita scortisoara
 75 g unt sau 100 ml ulei
 5-6 linguri gris
 1 pachet foi de placinta
Pentru uns foile:
 50 g unt topit + 100 ml ulei sau 200 ml ulei
Pentru tapetare – optional: 
 zahar pudra
Cum se face reteta de placinta strudel cu dovleac:
Pregatire dovleac
Am taiat dovleacul in jumatate, apoi l-am curatat de seminte si coaja.
Am ras dovleacul prin razatoarea cu ochiuri mari, apoi l-am calit intr-o cratita mai mare (la foc mediu) cu unt (ulei daca tineti post), zahar, zahar vanilat si scortisoara.


Dupa ce s-a topit zaharul si dovleacul s-a inmuiat l-am mai lasam pe foc in jur de 10 minute, cat sa se evapore macar o parte din lichid (in functie de cat de zemos este dovlecaul).
Daca ramane mult lichid atunci va fi scurs, iar dovleacul va sta sa se raceasca in strecuratoare.
Asamblare placinta strudel cu dovleac
Am uns 2 foi de placinta cu unt topit si ulei (doar cu ulei daca tineti post). Am pus un strat subtire de dovleac racit.
Apoi am presarat putin gris peste acesta si am acoperit cu un alt rand de doua foi unse.
Dupa al treilea strat de dovleac presarat cu putin gris am pus iar doua foi si am rulat totul.
Am repetat operatiunea cu restul de dovleac si foi, astfel incat la final am obtinut doua strudele. Le-am pus cu grija in tava tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu unt topit si ulei.

Coacere
Am copt placinta strudel cu dovleac in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 40-45 minute sau pana au devenit foile aurii si crocante.
 Cand a fost gata gata am lasat-o sa se raceasca in tava, apoi am feliat-o.
Servire placinta strudel cu dovleac:
Doamne ce bine miroase! Si ce gust bun!
Sincer eu nu am rabdare si mananc o felie cand este inca placinta „strudel” cu dovleac calda spre fierbinte.
Am pudrat cu zahar si am savurat placinta aceasta delicioasa si aromata.
 Sa aveti spor la facut placinta strudel cu dovleac!
Va invit si pe canalul de Youtube, unde postez retete simple si delicioase.




















Are o culoare si un miros si un gust de vis!Stiu asta sigur,sigur!
Toate cele bune!
Multumesc, Mihaela!
Ati incercat foietajul de la edenia?Este f bun !
Placinta cu dovleac este rasfatul toamnelor, cea prezentata in sectiune, care abunda de continutul auriu sunt sigura ca este delicioasa !!!
Multumesc, Mirela!
Ii imaginez aromele din bucataria ta.. 🙂
hmmm! eu as vrea sa miroasa zilnic a scortisoara sau a ceva dulce si bun!
Eu nu mananc placinta cu dovleac dar sotul meu o adora asa ca i-am facut aceasta reteta si i-a placut la nebunie. Cred ca pentru ca e diferita de cea clasica in care pui umplutura intre doua foi 🙂
🙂
Dar nu aţi spus cum tăiaţi coaja dovleacului şi radeţi miezul având în vedere că dovleacul are o coajă f.f.f. tare?
Se taie dovleacul felii (asa cum tai un pepene), apoi scoti fructul si il razi.
Nu ia-ti explicat nici cum SE mananca
🙂