fbpx

RETETE RECENTE

PLACINTA DE POST CU DOVLEAC

November 9, 2014 | CATEGORIA

placinta-de-post-cu-dovleac

Saptamana viitoare incepe postul, asa ca va aduc in avans o idee pentru desert: placinta de post cu dovleac. Este delicioasa si sincer eu nu ma pot opri la o singura portie.

Cine mai vrea o felie?

INGREDIETE:

1 pachet foi placinta (400 g)

1.5 kg dovleac ras

120 g zahar tos – sau inlocuitor

2 plicuri zahar vanilat – optional

1 lingurita varfuita scortisoara

70 ml ulei pentru calit

150 ml ulei pentru uns foile

gris

zahar pudra pentru tapetare

PREPARARE:

Taiem dovleacul pentru inceput in jumatate, il curatam de seminte, apoi il taiem in sferturi sau felii mai mici astfel incat sa putem sa il dam prin razataoarea cu ochiuri mari (indepartam si coaja acestuia inante de a-l rade).

placinta-de-post-cu-dovleac-1

Fierbem dovleacul cu zahar, zahar vanilat, ulei si zahar pana se inmoaie, mai lasam pe foc pana scade lichidul, sau macar o parte din acesta, apoi luam de pe foc si adaugam scortisoara. Daca are prea mult lichid il lasam sa se scurga (punem dovleacul calit intr-o strecuratoare mare).

Luam foi de aluat si le ungem cu ulei. Pe fundul unei tavi de 22*32cm punem un strat de 4 foi indoite in jumatate. Le acoperim cu un strat de dovleac si presaram putin gris pe toata suprafata dovleacului.

placinta-de-post-cu-dovleac-2

Continuam sa punem cate un rad de 2 foi unse cu ulei, indoite in jumate si straturi de dovleac calit peste care presaram gris. Ultimul rand va fi format la fel ca si baza din 4 foi indoite in jumatate unse cu ulei.

placinta-de-post-cu-dovleac-3

Coacem placinta timp de 40-45 minute in cuptorul preincalzit la 180°C (pana foile devin aurii si putin crocante). Lasam placinta sa se raceasca, presaram zahar pudra, apoi o putem taia in cuburi si servim.

placinta-de-post-cu-dovleac-0

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

  • Iubesc placinta asta in straturi, minunat arata, felicitari!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *