Tarator – supa rece de castraveti cu iaurt

8 august 2013Diva in Bucatarie

Tarator – supa rece de castraveti cu iaurt. Tarator, supa rece de castraveti cu iaurt. Tarator, supa rece bulgareasca. Tarator, supa fara foc. Reteta bulgareasca de tarator. Cum se preparara supa rece de iaurt. 

Tarator, supa rece de castraveti cu iaurt. Tarator, supa rece bulgareasca. Tarator, supa fara foc. Reteta bulgareasca de tarator. Cum se preparara supa rece de iaurt. 

Tarator simplu. Tarator reteta de supa la rece. 

tarator---supa-bulgareasca-de-castraveti-cu-iaurt

Tarator, supa rece de castraveti cu iaurt, este racoritoare, sanatoasa si usor de facut.

In timp ce tarile din fostul bloc sovietic gatesc o supa rece pe baza de dovlecei, spaniolii pe baza de rosii, bulgarii au supa tarator cu castraveti.

Este perfecta pentru o zi torida de vara.

Tarator supa rece de castraveti cu iaurt diva

Pe langa castraveti in supa tarator vei descoperi nuci, marar si aroma data de usturoi.

Se serveste rece din frigider, dar poti sa adaugi si cateva cuburi de gheata.

Apa poate fi atat plata, cat si minerala. Nu exagera cu cantitatea de apa, caci castravetii vor lasa la randul lor lichid.

In ceea ce priveste castravetii il poti toca in cuburi foarte mici sau ii poti rade prin razatoarea mare.

Poti chiar sa combini castraveti rasi cu castraveti tocati la cutit. Vei avea o textura foarte placuta in farfurie.

Pentru o aroma mai placuta de nuca poti praji nucile in tigaie 1-2 minute, dar acest lucru nu este obligatoriu.

Daca ai nevoie de inspiratie pentru a pregati mai multe supe reci, fara foc, iti las mai jos cateva sugestii delicioase:

Pentru ca sa obtii o reteta autentica de tarator nu vei folosi iaurt in stil grecesc, caci este prea acidulat.

Exista varietati ale retetei de supa tarator. In Macedonia de Nord nucile sunt inlocuite cu paine, iar castravetii sunt uneori inlocuiti cu morcovi sau salata verde.

Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de tarator supa rece de castraveti cu iaurt, reteta autentic bulgareasca:

Ingrediente tarator, supa rece de castraveti cu iaurt:

(pentru 2-3 portii)

350 ml iaurt gros
100 ml apa minerala/plata foarte rece
4 castraveciori mici-medii
2 catei de usturoi
2 linguri miez de nuca
1/4 legatura marar
2 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare tarator, supa rece de castraveti cu iaurt:

Intr-un castron am pus iaurtul cu apa foarte rece.

Ce fel de apa se foloseste pentru reteta de tarator, supa rece de castraveti cu iaurt?

Poti folosi atat apa minerala, cat si apa plata. Important este sa fie rece, chiar daca va sta la frigider.

Am tocat nucile si le-am pus peste iaurt, apoi am amestecat.

Am dat usturoiul prin presa si l-am pus in aceeasi compozitie de iaurt, apoi am asezonat cu putina sare si iaurt.

tarator-1

Am spalat si curatat castravetii de coaja si i-am taiat in cubulete  foarte mici.

I-am pus peste iaurt, am amestecat si am pus vasul la frigider la rece pentru o ora sau chiar si peste noapte.
Aromele se vor dezvolta mai bine cat timp supa tarator sta la rece.

tarator-2

Servire tarator, supa de castraveti cu iaurt:

Inainte de a manca am gustat si am mai adaugat sare, putin piper proaspat macinat si uleiul de masline.

Am amestecat si am impartit supa tarator in boluri.

Am adaugat inca o lingura de nuca tocata in bol, pentru un plus de gust si consistenta.

Pentru decor se pot presara cuburi mici de castraveti sau marar.

Poti sa pui si o lingura gheata pisata sau 1-2 cuburi de gheata.

Iti doresc pofta buna si o vara frumoasa!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *