Supa rece de avocado cu castravete si menta

4 iulie 2020Diva in Bucatarie

Supa rece de avocado cu castravete si menta. Supa rece de avocado cu castravete si menta este una din cele mai simple supe ce se poate face vara, in zilele toride, cand nu vrei sa dai drumul la aragaz.

Supa rece de avocado cu castravete si menta este una din cele mai simple supe ce se poate face vara, in zilele toride, cand nu vrei sa dai drumul la aragaz.

Este o supa crema sanatoasa, extrem de usor de pregatit, in care puteti adauga dupa gust usturoi pisat, verdeturi, ardei iute sau condimente.

Din momentul in care aveti ingredientele si pana terminati supa rece de nu trec mai mult de 5 minute de pregatire, timp in care am inclus curatatul castravetului, avocado si spalarea frunzelor de menta.

Iubesc supele creme, iar vara supele reci sunt cu adevarat o bucurie pentru suflet si corp.

Pe blog gasiti mai multe sugestii de supa rece: celebra gazpacho, supa rece de dovlecei cu menta, supa tarator si supa ruseasca Okroshka.

Am locuit mai bine de 25 de ani la bloc, intr-un apartament situat la etajul 4 din 4. Vara mi se parea infernala.

Soarele rasarea in dreptul dormitorului, la pranz incingea tavanul, apoi apunea in dreptul sufrageriei si bucatariei.

Erau zile in care trebuia sa imi ud tricoul de pe mine ca pot sta in casa.

Noaptea simteam cum fierb peretii. Cand am reusit sa imi pun aer conditionat lucrurile au fost mai simple si reuseam chiar sa gatesc si ceva in cuptor.

Din acele vremuri am ramas cu nostalgia unei alte supe pregatite la rece – supa tarator – supa rece pregatita cu iaurt si castravete.

Chiar si reteta de fata a plecat de la ideea acestei supe.

Daca in supa tarator se amesteca iaurtul cu apa, in supa de de fata am ales sa folosesc iaurtul de baut care este deja diluat. Puteti folosi in locul acestuia lapte batut, sana sau kefir.

Folositi ce va place si ve aveti in casa.

Pentru a aroma supa rece de avocado cu castravete am folosit menta proaspata, dar o puteti inlocui cu cea uscata. Puteti incerca si alte verdeturi precum patrunjel,  marar, busuioc sau oregano – proaspete.

Daca adaugati putin ardei iute veti accelera metabolismul.

Eu nu am pus usturoi, doar la final am presarat putina pudra de usturoi in castron si mi-a placut foarte mult. In concluzie, va recomand sa folositi daca il consumati in general.

In supa rece de avocado, castravete si menta ingredientele se combina perfect si aduc o nota fresh, arome si gust foarte placut.

Nu cred ca veti avea copii foarte incantati sa manance astfel de supe, dar daca i-ati invatat inca de foarte mici sa consume avocado atunci supa este perfecta pentru toata familia.

Pentru toti iubitorii de avocado si retete sanatoase, supa aceasta va fi un adevarat rasfat in zilele toride de vara.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru supa rece de avocado cu castravete si menta: 

Ingrediente supa rece de avocado: 

(Pentru 2 persoane)

1 avocado mare – ready to eat

3/4 de castravete Fabio mediu (nu foarte gros)

500 ml iaurt de baut rece (din frigider)

8 frunze de menta proapete

1/4 lingurita sare

Optional 

1/4 ardei iute

1 catel mic de usturoi pisat sau 1/4 lingurita pudra de usturoi

PREPARARE:

Mi-am pregatit ingredientele la indemana, apoi am curatat avocado de coaja si am eliminat samburele. Am curatat castravetele de coaja si l-am taiat in sferturi.

Am pus toate ingreientele in blender, am adaugat sare, cateva felii de ardei iute si am turnat iaurtul de baut. Daca vreti sa puneti si uturoi il adaugati in acest moment.

Cu ajutorul blenderului pe care il am obtinut supa rece de avocado si castravete cu menta in mai putin de un minut. Am gustat si am adaugat sare. Eu mananc putin mai sarat, asa ca este bine sa gustati la final si sa asezonati dupa gustul vostru.

Am mancat-o simpla, cu cateva felii din varful de ardei iute si am presarat sare neagra. Sarea neagra a fost mai mult pentru decor.

Este o supa crema groasa. Puteti sa o diluati cu iaurt de baut rece, adaugand inca 100 ml.

Asa cum observati supa rece de avocado cu castravete si menta se face foarte rapid. Se termina la fel de rapid.

Abia astept sa imi spuneti daca v-a placut!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *