Supa crema de dovlecel cu menta, a fost una din cele mai placute experiente in aceste zile toride de vara. Se pregateste cat ai bate din palme, oricine o poate face si sunt sigura ca cei care adora dovlecelul vor fi incantati de aceasta reteta.
INGREDIENTE:
350 g dovlecei / zucchini
3 crengute menta
1 ceapa mica
2 linguri ulei
1 l supa clara legume
200 g iaurt grecesc
sare
piper
PREPARARE:
Calim ceapa in 2 linguri de ulei. Punem supa la fiert, iar cand da in clocot adaugam dovleceii, frunzele de menta si ceapa calita. Lasam sa fiarba 15 minute, soatem frunzele de menta si mai lasam dovleceii inca 5 minute pe foc, avand grija sa asezonam cu sare si piper.
Lasam supa sa se raceasca apoi pasam dovleceii impreuna cu iaurtul. Gustam si adaugam sare si piper daca mai avem nevoie.
Lasam supa la frigider 1 ora, apoi putem sa o mancam.
Pofta buna!
Comentarii