Sandwich-uri rafinate cu mezeluri nobile

13 august 2015Diva in Bucatarie

Sandwich-uri rafinate cu mezeluri nobile. Va invit sa ramaneti alaturi de mine zilele urmatoare, caci Cris-Tim are o surpriza pentru voi.

Sandwich-ul il mancam la micul dejun, in excursii, il luam cu noi la serviciu sau il punem in pachetelul de scoala al copiilor, il servim pe plaja, in restaurante cu pretentii sau il alegem din vitirinele frigorifice din benzinarii.

Cum a aparut acesta in viata noastra?

Se pare ca numele de „sandwich” provine de la John Montagu, al 4-lea lord de Sandwich. Acesta juca carti atat de mult incat cerea sa i se aduca la masa felii de carne între doua felii de paine. Partenerii lui de joc au inceput sa comande acelasi lucru cerand „la fel ca Sandwich!”. Si de aici pana la denumirea generica din ziua de azi nu a fost decat un pas. In America a fost introdus abia in 1840 de englezoaica Elizabeth Leslie, iar pana in anul 1900 a devenit atat de popular incat a aparut si painea feliata. 🙂

Azi va propun sa incercam sa ne pregatim sandwich-uri cu salam crud-uscat de la Cris-Tim pentru micul dejun sau pentru picnicul din week-end.  Printre mezelurile cele mai apreciate din punct de vedere al nutrientilor se afla cele crud-uscate, caci in procesul de fabricatie se foloseste carne de cea mai buna calitate, iar produsul este uscat in camere speciale, in conditii de temperature si umiditate controlate.

Salamurile crud-uscate sunt considerate cele mai nobile dintre mezeluri, au un gust deosebit si putem spune ca sunt cele mai bune din aceasta categorie (lucru pe care il pot confirma si cei care lucreaza in chimia alimentara). Gustul si mirosul lor sunt date de condimente natural, astfel incat sa avem pe masa produse hranitoare, de calitate.

Pentru o masa festiva le putem pune printre branzeturi fine, alaturi de vin, caci sunt salamuri nobile ce respecta retete autentice din Italia sau Spania (Salam Napoli, Salam Bergamo cu nuca, Salam Milano sau Salam Chorizo) sau zone romanesti (Salam Banatean, Salam Sinaia, Salam Potcoava sau Salam Ardelenesc).

Se pare ca nu m-au convins doar pe mine sa consum aceste salamuri, Cris-Tim este pentru al 7-lea an consecutiv brandul de produse din carne in care romanii au cea mai mare incredere.

Va invit sa ramaneti alaturi de mine zilele urmatoare, caci Cris-Tim are o surpriza pentru voi.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *