fbpx

RETETE RECENTE

OKROSHKA – SUPA RECE RUSEASCA

August 16, 2015 | CATEGORIA

supa-rece-ruseasca-a

Okroshka este o supa rece din Rusia. Este un amestec de legume rude (castraveti, ridichi, ceapa verde), cartofi fierti, oua si bucati de carne cu smantana sau cvas (o bautura fermentata obtinuta din apa si paine veche de secara). Cu timpul reteta a suferit transformari si s-a inlocuit smantana sau cvas-ul cu kefir, iaurt, zer, apa minerala sau bere. In zile foarte toride putem pune si cateva cuburi de gheata in supa.

Okroshka – supa rece ruseasca – se serveste doar rece.

Reteta aceasta se potriveste perfect zilelor calduroase de vara (eu am pregatit-o de 2 ori in ultima luna) si proiectului The food Connection, o calatorie culinara in jurul lumii initiat de Oana ( Savori urbane), caci luna aceasta vom calatori prin Rusia. Gazda retetelor rusesti va fi Ionela, iar retetele celor 24 de bloggeri culinari vor fi prezentate pe 15 septembrie pe pagina blogului Milk and honey and toast.

INGREDIENTE:

4 cartofi medii fierti in coaja

6 ridichi medii

4 castraveti – tip cornison

4 oua fierte de consistenta tare

1 ceapa verde

100 g carne afumata (eu am folosit de pui)

600 ml apa rece

600 ml kefir (lapte batut) rece

2 linguri smantana

1 legatura marar

sare

piper proaspat macinat

PREPARARE:

Curatam cartofii de coaja si ii tocam, apoi curatam ouale si 2 le tocam, restul le pastram pentru décor (le taiem in 4). Taiem ridichile si castravetii rondele subtiri, tocam ceapa verde, carnea afumata si mararul. Punem toate aceste ingredient intr-un vas mare, le asezonam cu sare si piper.

OKROSHKA---SUPA-RECE-RUSEASCA-01OKROSHKA---SUPA-RECE-RUSEASCA-2

Amestecam apa cu kefir, smantana si marar tocat. Turnam peste legume cu carne si amestecam. Putem da vasul la rece pana in momentul servirii, sau putem manca imediat daca apa si kefirul au fost foarte reci.

OKROSHKA---SUPA-RECE-RUSEASCA-3OKROSHKA---SUPA-RECE-RUSEASCA-4

Pofta buna!

supa-rece-ruseasca-b

Comentarii

  • victor

    Ce prostie!

  • vicky

    Este foarte bună! Eu am mâncat la Chișinău la un restaurant, doar că toate ingredientele erau tocate mârunt.

    • Cand m-am documentat pentru retete rusesti. acestea erau toate pregatite in acest mod. 🙂 Dar cat timp gustul este placut, asta este ceea ce conteaza.

  • Vladimir

    ehee dragii mei,aceasta supa rece se serveste cu kvass si ce ati uitat e mustarul si faptul ca nu se foloseste carne afumata ci carnati rusesti tipici.Versiunea asta nu are acelasi gust

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *