Tocanita de dovlecei cu ciuperci

9 august 2013Diva in Bucatarie

Tocanita de dovlecei cu ciuperci.

INGREDIENTE:

850 g doveleci (cantariti fara coaja)
200 g ciuperci
1 ceapa mare
1 praz mic (doar partea alba)
1 morcov foarte mic
2 felii gogosar (ardei gras)
1 felie telina (cat un deget)
1 frunza dafin
2 catei usturoi
3 linguri ketchup
1 lingura rasa faina
ulei pentru prajit
200 ml apa
sare
boabe de piper

PREPARARE:

Calim ceapa si prazul, pana devin translucide.

tocanita-de-dovlecei-cu-ciuperci-01

Adaugam morcovul si telina rase fin si gogosarul tocat marunt.

tocanita-de-dovlecei-cu-ciuperci-2

Continuam sa calim pana se inmoaie. Adaugam dovleceii taiati cuburi mari si stingem cu apa. Adaugam usturoiul tocat, sare, boabe de piper, frunza de dafin si dam in cateva clocote, la foc mic (in jur de 5 minute), cu capac.

tocanita-de-dovlecei-cu-ciuperci-3

In acest timp calim ciupercile. Cand sunt calite le punem langa dovlecei. Mutam totul intr-un vas termorezistent, adaugam ketchup-ul amestecat cu o lingura de faina si dam vasul la cuptor pentru 20-30 minute.

tocanita-de-dovlecei-cu-ciuperci-4

Cand se ingroasa sosul mancarea este gata.

Simplu si bun!
Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

8 răspunsuri

  1. Am preparat acest fel de mancare drept garnitura la muschi umplut, de ziua fiului meu. Vreau sincer sa-ti spun ca alegerea mea a fost foarte inspirata deoarece gustul e magnific in momentul in care adaugi acele mici palariute…intr-un picior :)…ii amplifica savoarea.
    Il recomand tuturor!

    1. Scrie in etape: „Adaugam dovleceii taiati cuburi mari si stingem cu apa. Adaugam usturoiul tocat, sare, boabe de piper, frunza de dafin si dam in cateva clocote, la foc mic (in jur de 5 minute), cu capac.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *