Salata de pastai cu maioneza si usturoi
Salata de pastai cu maioneza si usturoi. Simpla, rapida si gustoasa, aceasta salata de fasole pastai este perfecta pentru cina, dar putem sa o servim si la petrecerile unde avem mese tip „bufet suedez”.
Simpla, rapida si gustoasa, aceasta salata de fasole pastai este perfecta pentru cina, dar putem sa o servim si la petrecerile unde avem mese tip „bufet suedez”.
INGREDIENTE:
500 g pastai galbene
1/2 legatura marar
sare
2-3 catei usturoi
1 galbenus
1 lingurita mustar
ulei
PREPARARE:
Curatam pastaile de capete si codite si le punem la fiert in apa cu sare.
Le vom fierbe astfel incat sa fie fierte bine, dar „al dente”, in niciun caz foarte moi. In acest timp pregatim maioneza dintr-un galbenus de ou si o lingurita de mustar, in care adaugam incet ulei. Pisam cateii de usturoi si ii punem in maioneza.
Scurgem pastaile de fasole si le lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit le taiem in bucatele mai mici, apoi le amestecam cu maioneza cu usturoi. Punem maioneza in functie de gusturi (de la 4 la 7 linguri). Adaugam mararul tocat, sare si putin piper proaspat macinat si amestecam.
O putem servi imediat, dar tinuta la rece minim 30 de minute va fi mai buna!
Pofta buna!
Primul venit primul servit!Tare-mi place salata!
Te pup!
Te pup, Mihaela!
Una din salatele mele preferate!!!
Si ale mele! 😉
Tocmai am facăt și eu această minunată salata și a iesit extraordinar.Foarte ușor de făcut.
Foarte delicioasă