Supa de rosii cu orez, gustul copilariei

2 august 2012Diva in Bucatarie

Supa de rosii cu orez. Reteta de supa de rosii cu orez. Cum faci supa de rosii cu orez. Reteta de post de supa de rosii cu orez

Supa de rosii cu orez A

Supa de rosii cu orez  – reteta tradionala, ideala pentru un  pranz usor de vara, cu gust de copilarie.

Este una din acele retete care trezesc instant amintiri din copilarie.

Cu gust simplu, dar profund, dulce-acrisor, textura cremoasa, te cucereste de la prima lingura.

Servita simpla sau cu paine prajita, calda sau rece, este o adevarata bucurie.

 

 

Supa de rosii cu orez B

Desi sunt multe retete de supa de rosii, ce aduc usor la gust, aceasta este preferata mea.

Iti las ca inspiratie cateva din retetele mele de supa de rosii:

  1. Cu galuste de gris
  2. Supa picanta de rosii cu busuioc
  3. Supa crema de rosii coapte

Desi reteta poate parea modesta, aceasta impresioneaza prin bogatia gustului si simplitatea ingredientelor.

Poate fi preparata atat vara din rosii proaspete de gradina, cat siiarna din rosii conservate sau suc de rosii.

Este o supa vegetariana, o reteta de post, perfecta pentru orice moment ai pofta de aceasta.

Se face rapid si usor, iar ingredientele este posibil sa le ai deja in casa.

  • ceapa – poate atat galbena, cat si rosie
  • rosii coapte – iarna se pot inlocui cu rosii conservate sau suc de rosii
  • supa concentrata de legume – de obicei pastrez in congelator, dar se gasesc si cuburi bio de supa ce pot fi dizolvate in apa fierbinte
  • orez alb – prefer orezul basmati sau jasmine
  • morcovi, telina si ardei kapia pentru un plus de gust si textura catifelata

Supa de rosii cu orez est eperfecta si pentru copiii de peste 2 ani, fiind blanda cu stomacul acestora. Are vitamine si nutrienti importanti.

Se poate pastra cateva zile in frigider.

Acest preparat este economic, hranitor, satios si gustos.

Este alegerea perfecta pentru pranz, asa ca nu te mai retin si iti las lista de ingrediente si modul de preparare.

INGREDIENTE:

1.5 kg rosii coapte 
2-3 morcovi (200 g)
1/2 telina (50 g)
1 ceapa mare
1 ardei kapia
2 linguri ulei
1 lingurita zahar
1.2 l supa concentrata de legume
80 g orez
sare
piper
2-3 fire cimbru verde
patrunjel verde pentru servit

PREPARARE:

Pentru aceasta supa avem nevoie de rosii coapte bine, astfel incat gustul sa fie pe masura asteptarilor.

Oparim rosiile in apa cu putina sare, apoi le curatam de coaja si le pasam. Le strecuram pentru a elimina semintele.

Inabusim restul legumelor spalate, curatate si tocate cuburi, astfel incat sa se pregateasca cat mai repede, in ulei, apoi stingem cu putina apa.

Lasam pe foc pana incep sa se inmoaie. Apoi, le punem in supa fierbinte de legume si continuam sa gatim pentru 15 minute.

Separat, punem orezul la fiert, in apa clocotita cu sare. Acesta a fost clatit in prealabil in cateva ape. 

Va fierbe cu 5 minute mai putin decta timpul indicat pe pachet.
Turnam sosul de rosii peste legume, adaugam cimbrul si zaharul.

Lasam sa fiarba inca 15-20 minute. Dupa acest interval strecuram supa, dam prin blender putin mai mult de jumatate din cantitatea de legume.

Pe acestea le punem inapoi in supa de rosii. Adaugam orezul si lasam sa fiarba inca 5 minute. Asezonam cu sare si piper, in functie de gust.

Putem servi supa calda, cu putin parunjel verde, proaspat tocat, dar merge foarte bine si dupa ce s-a racit.

Pofta buna!

Supa de rosii cu orez B

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. wow, Cristina, scumpa mea, aceasta este supa pe care ne-o facea bunica atunci cand vroia sa ne rasfete si pe cuvant ca nu mai tineam minte de ea! Multumita tie am regasit-o si o vai face negresit! Arata minunaaaaaaat! <3
    te pup scumpa mea! sa ai o zi minunata!

  2. aceasta supa ,stiti dupa ce merge si te revigoreaza ? sanu mi-o luati in nume de rau si sa stiti ca nu-mi place sa fac bascalie ,dar e trasnet dupa o partida de sex.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *