fbpx

RETETE RECENTE

PRAJITURA DE POST CU NUCA DE COCOS SI NESQUIK

August 1, 2012 | CATEGORIA

Prajitura aceasta este cea mai buna din prajiturile de post! Pufoasa, aromata si super gustoasa!

INGREDIENTE:

Pentru prajitura:
350 g faina
60 g nuca de cocos
3 linguri nesquik sau cacao
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
200 g zahar tos (sau inlocuitor)
250 ml apa
1 lingurita suc portocale
1 plic zahar vanilat
1/2 lingurita esenta de portocale
60 ml ulei

Pentru glazura:
2 linguri cu varf de nesquik sau cacao
100 ml apa
150 g zahar (sau inlocuitor)
1 plic zahar vanilat – optional
2-3 picaturi esenta de rom
1 lingurita margarina sau unt de cocos

PREPARARE:

Amestecam intr-un vas apa cu ulei, zahar vanilat, zahar, esenta de portocale, ulei, suc de portocale pana se dizolva zaharul. Turnam amestecul lichid peste restul de ingrediente solide (faina, nuca de cocos, praf de copt, praf de sare, nesquik) si amestecam pana se omogenizeaza.

Turnam aluatul intr-un vas de copt tapetat cu hartie de copt (20*25 cm) si vom coace prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 30-35 minute. Cand este gata o punem pe un gratar sa se raceasca.

Cu 10 minute inainte sa scoatem prajitura din cuptor pregatim glazura, punand sa fiarba toate ingredientele, cu exceptia margarinei. Le lasam cam 10 minute, la foc mic, amestecand din cand in cand. Cand se ingroasa, luam de pe foc, punem margarina si amestecam. Lasam putin sa se raceasca apoi o punem peste prajitura si o intindem cu ajutorul unei spatule.

Cu adevarat gustoasa, aceasta prajitura merge incercata chiar daca nu suntem in post.

Pofta buna!

Comentarii

  • Delicioasa trebuie sa fie!!

    • diva in bucatarie

      Simona, a fost o surpriza tare placuta!

  • Te cred ca e gustoasa, arata si foarte bine!Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Flory! Te pup

  • E minunata, ce idee buna pentru postul asta, chiar o s-o incerc si eu! Pup

    • diva in bucatarie

      Poliana, chiar te rog sa o incerci, este foarte buna!

      • Cristina, am reusit sa o fac ieri. A iesit un deliciu, nu s-ar zice ca e de post 😉 Multumesc pentru reteta asta super!

        • diva in bucatarie

          Multumesc si eu!

  • nicoleta

    Bunq seara . La glazura nu lipseste un ingredient? Am pus dupa ochi cacaco 🙂

    • diva in bucatarie

      BA DA!!! Nesquik! Multumesc din suflet pentru atentionare! Sper ca rezultatul a iesit pe gustul tau, in final. Imi cer scuze pentru intarziere, am fost plecata si nu am avut acces la calculator in aceasta perioada, pentru a da un raspuns mai rapid.

      • nicoleta

        🙂 nu face nimic. oricum sa stiti ca va urmaresc zilnic si nu numai:) chiar incerc multe retete de ale dvs. imi place ce gatiti cum gatiti:) multumesc pentru tot ce oferiti

        • diva in bucatarie

          Nicoleta, eu iti multumesc pentru vizite si pentru aprecieri!

  • Mmmmm delicioasa!

    • diva in bucatarie

      DA!!! Merita sa o incerci.

  • an

    tocmai am incercat, EXTREM DE BUN, gustos si simplu de facut, multumesc

    • diva in bucatarie

      Cu drag, Andreea!

  • Mihaela

    Este la cuptor, abia astept sa gust.nu am avut esenta de portocale si am pus putina coaja rasa de portocala.

    • diva in bucatarie

      Este f bine si asa!

  • Elena

    Cantitatile sunt pentru o tava mare de cuptor?

    • diva in bucatarie

      (20*25 cm) – noroc ca am notat ca nu as mai fi tinut mine!

      • Elena

        Multumesc frumos!

  • Oana

    O voi incerca de Mos nicolae, arata f f bine
    Nesquik si untul de cocos sunt de post nu?

  • antoneta

    O prajitura delicioasa. Am inlocuit esenta de portocale cu putina coaja de portocale.

  • iustinas

    Am o intrebare, trebuie obligatoriu suc de portocale si esenta de portocale?

    • Sunt pentru aroma. Poti inlocui cu alta esenta.

    • iustinas

      apropo si cand punem apa uleiul si toate celelalte folosim mixerul sau nu ?

      • iustinas

        te rog raspunde-mi ca acum vreau sa o incep i vreau sa stiu sigur

        • iustinas

          te rog mult!!!!!!

  • Nu ai nevoie de mixer la aceasta reteta, dar daca doresti sa fii sigura ca omogenizezi bine il folosesti la viteza mica. 🙂

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *