INGREDIENTE:
4 cartofi medii spre mari
1 lingurita de boia de ardei dulce
1/4 lingurita praf de chili
1/2 lingurita praf de usturoi
3 linguri de ulei
sare
piper negru proaspat macinat
PREPARARE:
Incalzim cuptorul la 220°C. Cartofii spalati, curatati de coaja si taiati felii (cam cat un deget) ii punem intr-un castron mare. Punem uleiul si amestecam astfel incat cartofii sa fie unsi uniform. Amestecam condimentele separat, apoi le presaram peste cartofi. Amestecam usor, pentru ca acestia sa fie cat mai uniform acoperiti de condimente.
Punem cartofii intr-o tava de copt acoperita cu hartie de copt, sau direct intr-un vas termorezistent. Ii coacem aproximativ 45-60 minute, sau, in functie de cuptor, pana cand devin aurii si sunt putin crocanti la exterior.
Sunt picanti, putin crocanti, perfecti langa o halba de bere!
Sa aveti pofta!
Comentarii
Foarte frumosi au iesit. Bunnnnn!!!!!
Multumesc!
Mmm, ce mult imi plac!!!Sunt foarte frumosi!Pupici!
Multumesc Licuta. Te pup
Deliciosi!! Preferatii mei 🙂
Multumesc Dana.
Deliciosi trebuie sa fie!!!
Multumesc.
Deliciosi!
Multumesc Maya.
Daa, clar merge bine cu o bere rece! Au o culoare fantastica! Pup
Multumesc Poliana. Te pup
Oau…ce bunatate!!! Yamy…
Multumesc Bianca.
I-as servi pe toti asa mult imi plac!
Si mie…
Sunt foarte buni! De cand am gasit aceasta reteta am spus adio cartofilor prajiti.
Exact asa ii fac si eu de mult timp; secretul e sa dai cuptorul la o temp putin mai mare la inceput si sa o scazi mai apoi. Insa acum am descoperit ca ies si mai buni daca pui si putin pesmet fin in condimente
😉
super tare reteta! I am facut de 2 ori, sunt deliciosi. Sunt o fana a retetelor tale si tot ce am facut a iesit foarte bun. multumesc!
Si eu iti multumesc, Bianca!
au gustul exact ca si cartofii prajiti ? Merge si cu telemea rasa pe deasupra ?
Nu au gustul cartofilot prajiti. Sunt mai degraba aromati. In legatura cu telemeaua… dupa gust! Mie imi place doar la cartofii prajiti in ulei.